5 frukostförslag!

By mars 6, 2017Recept, Frukost

 

Foto: John Hagby
Matstylist: Alexandra Zazzi


Frukostyoghurt (1 portion)

”En av våra mest klassiska frukostar, men helt utan mjölkprodukter. Skiva avokadon och frys in kvällen innan så behöver du bara mixa på morgonen.”

1 dl frysta jordgubbar

1 avokado

En skvätt pressad lime

Skiva en avokado och frys ner. Mixa med jordgubbarna och en skvätt pressad lime i matberedare eller med en mixer. Yummie!

Foto: John Hagby Matstylist: Alexandra Zazzi


Äggmuffins (1 portion, 2 st)

Vad skulle vi göra utan våra härliga ägg? Proteinrika och goda!”

2 ägg

0,5 dl mandelmjöl

4 cocktailtomater
0,5 dl strimlad färdigkokt kalkon
Havssalt

Svartpeppar

Hacka tomaterna. Blanda allt i en skål och häll smeten i två muffinsformar. Ställ in i mikron på full effekt i cirka 3 minuter.

Foto: John Hagby
Matsylist: Alexandra Zazzi


Nötfrallor (10 st)

”Dessa goda nötfrallor är en favorit hemma på frukostbordet! Dela dem på mitten och servera med exempelvis tomat eller ägg.”

5 ägg

1,5 dl vatten

4 dl cashewnötsmjöl (300 g hela om du maler själv)

2 dl grovt hackade cashewnötter

1 msk fiberhusk

2 tsk bakpulver

1 tsk havssalt

1 stor morot

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen fluffigt. Häll i vattnet och rör om. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll över äggblandningen och rör om hela tiden. Riv moroten fint och blanda ner. Rör om ordentligt.

Smörj en form för muffins med smakfri kokosolja eller använd muffinsformar. Klicka i frallor. Grädda i cirka 20 minuter.

Dessa frallor går att frysa in.

Foto: John Hagby
Matstylist: Alexandra Zazzi


Chiapudding med blåbär (1 port)

”Detta recept kan du variera i all oändlighet! Mosa t.ex. en halv banan i för en sötare smak eller byt ut blåbär mot dina favoritbär”

1 dl osötad mandelmjölk

1 dl kokosmjölk

0,5 dl chiafrön

1 dl blåbär

1 tsk vaniljpulver

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

Gör så här:

Blanda ihop allt och låt stå i kylskåp över natten.

Klart att servera på morgonen.

Foto: John Hagby
Matstylist: Alexandra Zazzi


Paleogröt (1 port)

”Om du vill ha tydligare jordgubbssmak på gröten kan du mosa jordgubbarna innan du tillsätter dem. Konsistensen ska vara lik mannagrynsgröt”

2 ägg

1 msk kokosmjöl

1 dl osötad mandelmjölk

1 dl färska skivade jordgubbar

Valfritt efter smak:

kanel, kardemumma eller vaniljpulver

Gör så här:

Vispa ihop allt på låg värme i en kastrull till önskad grötkonsistens.

Servera med t.ex. mandelmjölk, nötter, bär, skivad banan m.m.

Fler frukostförslag hittar du i mina två kokböcker HÄR och HÄR!

Enjoy!

Leave a Reply