SÖTPOTATISCHIPS
Varför vanliga chips när man kan göra dessa snabbt och lätt i micron?
Du behöver:
1 sötpotatis
havssalt
chilipulver
Gör så här:
Tvätta sötpotatisen och skiva den i mycket tunna skivor. Lägg skivorna på en tallrik. Krydda med havssalt och chilipulver. Ställ in i micron ca 5 min full effekt (tiden kan variera från micro till micro). Kolla av efter halva tiden. Låt svalna innan du äter. Knapriga och goda!
HONUNGSROSTADE MANDLAR MED KOKOSFLINGOR
Perfekt snacks till fredagsmyset eller som topping på dessert!
Du behöver:
200 g mandlar
2 msk honung
1 dl kokosflingor
Gör så här:
Hetta upp en torr stekpanna och lägg i mandlarna. Rör om hela tiden (det är lätta att bränna vid mandlarna). Ringla över honungen och rör om igen. Rosta fram tills att mandlarna är gyllenbruna. Ta bort pannan från plattan och häll över kokosflingor. Låt svalna i pannan och häll över i en skål.
BANAN- OCH MANGOGLASS
Denna fruktglass är godare än vanlig glass – och helt utan socker!
Du behöver (2 portioner):
1 mango
1,5 banan,
Valfritt: 2 msk kokosmjölk
Gör så här:
Skiva frukten och frys in i ca 2 timmar. Mixa till glasskonsistens med eller utan kokosmjölken i en matberedare. Svårare än så är det inte!
PARMACHIPS Perfekt försnacks till middagen eller myset framför tv:n!
Du behöver:
100 g parmaskinka
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.Lägg ut parmaskinkabitarna på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ in i ugnen i ca 15 min. Låt svalna.
FRUKTSALLAD
Enkelt, fräscht, gott och vitaminrikt!
Du behöver (3-4 portioner):
1 dl skivade jordgubbar
1 dl skivad melon
1 dl skivad apelsin
1 dl skivad kiwi
1 dl skivat äpple
1 dl skivat päron
Gör så här:
Skiva allt i småbitar och blanda ihop. Servera i små skålar eller glas.
Alla dessa recept kommer ur min första kokbok Annikas paleokök som du hittar HÄR!