Äter du som din partner?

By oktober 26, 2010Uncategorized

Aldrig har det varit så lätt för mig att äta nyttigt som nu! Jag har ju en fästman som är jättenoga med vad han äter. Automatiskt så äter jag ju också bra.

Jag har alltid tänkt på vad jag äter, men jag gillar ju även godsaker! Men hur kul är det egentligen på en skala att sitta och stoppa i sig en påse godis själv?!

Sen kommer vi till det här med portionsstorlekar. Killar äter oftast mer och större portioner än oss, men här lurar en riktig fälla! Det blir lätt så att vi automatiskt också äter mer om de gör det…känner du igen dig?

Du måste inte ta en gång till bara för att din partner gör det och du måste inte ”sympati-äta” en godis påse, men det är mycket lättare att trilla dit om någon annan är med, eller hur?

På samma sätt är det lättare att äta bra om man är två! Så om du vill ändra din kost, äta bättre och kanske tappa några kilon, varför inte försöka att jobba mot en gemensamt mål tillsammans?

Kram Annika

Join the discussion 22 Comments

 • Wera skriver:

  Skriv din kommentar här!
  Hej!
  Undrar vad man ska äta efter ett styrketräningspass respektive ett cardio pass, jag vill ju bygga muskler!

  • Annika Sjöö skriver:

   Hej Tina!
   Läs mitt inlägg ”mat efter träning” som finns under kategorin kost och hälsa i högerspalten!
   Kram Annika

 • Wera skriver:

  Skriv din kommentar här!
  Hej!
  Undrar vad man ska äta efter ett styrketräningspass respektive ett cardio pass, jag vill ju bygga muskler!

  • Annika Sjöö skriver:

   Hej Tina!
   Läs mitt inlägg ”mat efter träning” som finns under kategorin kost och hälsa i högerspalten!
   Kram Annika

 • Anki skriver:

  Hej Annika!
  DU verkar ha koll på det här med hälsoresor och träningsläger osv. Har letat febrilt efter ett träningsläger som utsträcker sig under en längre tid (kanske 2 månader, så att man faktiskt kan få resultat). Vet du vart det finns något sånt? Ett bootcamp eller bara träningsläger där man satsar på att träna på en hög nivå i kombination med hälsosam kost!
  Kram!
  Anki

  • Annika Sjöö skriver:

   Hej Anki!
   Tyvärr känner jag inte till något sådant långt bootcamp. De träningsresor jag är med på sträcker sig över några veckor!
   Du får gärna följa med där:-)
   Kram Annika

 • Anki skriver:

  Hej Annika!
  DU verkar ha koll på det här med hälsoresor och träningsläger osv. Har letat febrilt efter ett träningsläger som utsträcker sig under en längre tid (kanske 2 månader, så att man faktiskt kan få resultat). Vet du vart det finns något sånt? Ett bootcamp eller bara träningsläger där man satsar på att träna på en hög nivå i kombination med hälsosam kost!
  Kram!
  Anki

  • Annika Sjöö skriver:

   Hej Anki!
   Tyvärr känner jag inte till något sådant långt bootcamp. De träningsresor jag är med på sträcker sig över några veckor!
   Du får gärna följa med där:-)
   Kram Annika

 • Anna H skriver:

  Hej Annika!

  Behöver man några redskap till er kommande träningsvideo?

 • Anna H skriver:

  Hej Annika!

  Behöver man några redskap till er kommande träningsvideo?

 • Wera skriver:

  Konstigt, jag hittar inte det inlägget!

 • Wera skriver:

  Konstigt, jag hittar inte det inlägget!

 • Anna skriver:

  Det hade ju absolut varit jätteroligt att motivera varandra men när man har en sambo som absolut inte kan gå upp i vikt och tappar vikt och känner sig sjuk så fort han inte äter massa sånt som jag inte borde äta så är det svårt… Man vill ju inte gärna stå och laga olika sorters mat.

  Jag får istället söka motivationen genom bl.a din blogg.

 • Anna skriver:

  Det hade ju absolut varit jätteroligt att motivera varandra men när man har en sambo som absolut inte kan gå upp i vikt och tappar vikt och känner sig sjuk så fort han inte äter massa sånt som jag inte borde äta så är det svårt… Man vill ju inte gärna stå och laga olika sorters mat.

  Jag får istället söka motivationen genom bl.a din blogg.

 • Lindagbg skriver:

  Ja, alla är vi olika.. jag kan utan problem äta en godispåse själv.. bara skönt att få ha den i fred 😀

 • Lindagbg skriver:

  Ja, alla är vi olika.. jag kan utan problem äta en godispåse själv.. bara skönt att få ha den i fred 😀

 • Chatrine skriver:

  Ang portionstorlekar, när jag har haft viktgrupper så har jag använt mig av något jag kallar handmått. Att man äter lika mycket kolhydrater (långsamma) som ryms på din handflata, lika mycket grönsaker resp protein som din knutna hand. Då anpassas storleken på portionen efter din kroppshydda på ett enkelt sätt.

 • Chatrine skriver:

  Ang portionstorlekar, när jag har haft viktgrupper så har jag använt mig av något jag kallar handmått. Att man äter lika mycket kolhydrater (långsamma) som ryms på din handflata, lika mycket grönsaker resp protein som din knutna hand. Då anpassas storleken på portionen efter din kroppshydda på ett enkelt sätt.

Leave a Reply