Att ”dansa” när man föreläser!

By januari 26, 2016Kost, Mitt liv

Hej!

Något av det roligaste i mitt jobb är att få hålla föreläsningar. Att få sprida budskapet hälsa och dela med mig av mina tankar.

En av de första föreläsningarna jag höll var på en Wellnesskväll år 2013 tillsammans med Mia Törnblom. Det blev verkligen en rivstart för mig då det satt 600 personer i publiken…men jag hade också turen att få möta Mia Törnblom så tidigt och fick många goda råd och tips av henne. Hon är en stor föreläsarförebild!

Någonting hon sa till mig var att jag skulle försöka ”dansa” när jag föreläste. Alltså inte dansa på scenen ordagrant utan försöka känna mig så säker på scenen som jag gör när jag dansar. Jag skulle nog kunna hålla en dansklass i sömnen typ:-)

Jag försöker att utvecklas hela tiden i min roll som föreläsare och i höstas gick jag även Mia Törnbloms kurs ”Konsten att tala”.

Idag hade jag en morgonföreläsning hos Ica special i Göteborg och då hände något häftigt. För första gången på dessa 3 åren som föreläsare kände jag att jag ”dansade”! Jag kände mig trygg, säker och kunde liksom verkligen ta in och se mina åhörare på riktigt! Jag har absolut haft många föreläsningar jag varit nöjd med, men också dem som jag varit mindre nöjd med, men just idag var något speciellt. Tacksam för det.

Hoppas kunna fortsätta på detta spår.

Kram Annika

Leave a Reply