Baconlindad fläskytterfilé med bakad sötpotatis!

Foto: John Hagby, Matstylist: Alexandra Zazzi

BACONLINDAD FLÄSKYTTERFILÉ MED BAKAD SÖTPOTATIS
(4 portioner)

Den här rätten passar perfekt som söndagsmiddag. Sötpotatisen tar lite längre tid att tillaga men är väl värd att väntas på!

          Bakad sötpotatis:

  • 4 sötpotatisar

    Fläskytterfilé:

  • 1000 gram fläskytterfilé
  • 2 paket bacon
  • 1 basilikakruka
  • 8 soltorkade tomater

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj 4 sötpotatisar. Picka dem med en gaffel och lägg in varje potatis i foliepapper. Ställ in i ugnen i ca 80 min. Servera med en klick kokosolja. Skär ett snitt i filén och fyll med basilika och soltorkade tomater. Lägg ut baconskivor i en form och placera filén på dem. Linda om filén med baconskivorna. Använd en köttermometer och ta ut fläsk- ytterfilén när köttet ha uppnått mellan 66 grader. Skär ett snitt i filén innan du tar ut den så att den inte är rosa.

Ät och njut!

Kram Annika

Leave a Reply