Bröd som är mer än ok att äta på kvällen!!!

By september 28, 2010Recept

Hej!

Om man vill gå ner i vikt eller hålla vikten så vet de flesta att man inte borde proppa i sig massor av kolhydrater på kvällen. Men visst är det underbart gott med en kvällsmacka md smör och ost på..?:-)

Med detta receptet kan du äta just denna mackan utan att få dåligt samvete! Brödet innehåller knappt några kolhydrater och är väldigt lätt att baka.

Det här behöver du:

1 liten burk keso
3 ägg
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl solrosfrön
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk (finns att köpa i vanliga mataffärer)

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i ägg och keso. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och bred ut smeten i ett ganska tunnt lager.
Grädda i ca 15 min i mitten av ugnen. Låt svalna och skär i rutor.

Ät och njut!

Kram Annika

Join the discussion 15 Comments

 • Emma skriver:

  Hej Annika !

  Det är precis så man har det ibland, lite sugen på kvällen.. Ska hem och baka detta 🙂 Tack för dina bra tips ang mat och träning. Kram

 • Emma skriver:

  Hej Annika !

  Det är precis så man har det ibland, lite sugen på kvällen.. Ska hem och baka detta 🙂 Tack för dina bra tips ang mat och träning. Kram

 • Nina skriver:

  Vad bra! Verkar gott så det måste jag prova! Kram Nina

 • Nina skriver:

  Vad bra! Verkar gott så det måste jag prova! Kram Nina

 • sofia skriver:

  Jag har alltid hört att man ska dricka jättemycket vatten. Men kan man dricka för mkt? kan magsäcken töjas ut om man dricker för mkt vatten? min pojkväns mormor brukar säga åt honom att inte dricka så himla mkt vatten som han gör för att hans magsäck töjs ut mer då. och han är väldigt överviktig

  • Annika Sjöö skriver:

   Hej Sofia!
   Jag tror inte att man töjer ut magsäcken om man dricker mkt vatten. Jag själv dricker ganska mycket vatten. Jag kan lova att din pojkväns övervikt inte beror på att han dricker mycket vatten. Oftast blir du mättare snabbare med vatten vid en måltid!
   Kram Annika

 • sofia skriver:

  Jag har alltid hört att man ska dricka jättemycket vatten. Men kan man dricka för mkt? kan magsäcken töjas ut om man dricker för mkt vatten? min pojkväns mormor brukar säga åt honom att inte dricka så himla mkt vatten som han gör för att hans magsäck töjs ut mer då. och han är väldigt överviktig

  • Annika Sjöö skriver:

   Hej Sofia!
   Jag tror inte att man töjer ut magsäcken om man dricker mkt vatten. Jag själv dricker ganska mycket vatten. Jag kan lova att din pojkväns övervikt inte beror på att han dricker mycket vatten. Oftast blir du mättare snabbare med vatten vid en måltid!
   Kram Annika

 • Hanna Carlson skriver:

  Ååh Annika jag älskar dina toppentips på enkla nyttiga recept. Håller själv på att försöka gå ner lite i vikt och är usel i köket, både att laga mat och komma på vad man ska äta. Men tack vare din blogg får jag dagligen tips och idéer som jag glatt testar! 🙂

  Tack för en inspirerande, positiv och bra blogg som jag bara måste följa varje dag

  kram Hanna

 • Hanna Carlson skriver:

  Ååh Annika jag älskar dina toppentips på enkla nyttiga recept. Håller själv på att försöka gå ner lite i vikt och är usel i köket, både att laga mat och komma på vad man ska äta. Men tack vare din blogg får jag dagligen tips och idéer som jag glatt testar! 🙂

  Tack för en inspirerande, positiv och bra blogg som jag bara måste följa varje dag

  kram Hanna

 • Ann-Charlotte skriver:

  Skriv din kommentar här!
  Tack, då så, raka vägen hem och baka!
  Låter ju smarrigt.

  Hlsn A-C

 • Ann-Charlotte skriver:

  Skriv din kommentar här!
  Tack, då så, raka vägen hem och baka!
  Låter ju smarrigt.

  Hlsn A-C

 • Rebecca skriver:

  Hej Annika!

  Tack för en inspirerande blogg!
  Jag undrar lite om träning under graviditet. Jag är gravid i v6 och det är första barnet. 
  Jag tränar styrketräning 2x i veckan samt core, booty, zumba och pilates. Kan jag fortsätta träna som vanligt ett tag till eller är det något som du rekommenderar att jag slutar med? Skall jag undvika hopp och vissa magövningar?

  Bästa hälsningar
  Rebecca

 • Rebecca skriver:

  Hej Annika!

  Tack för en inspirerande blogg!
  Jag undrar lite om träning under graviditet. Jag är gravid i v6 och det är första barnet. 
  Jag tränar styrketräning 2x i veckan samt core, booty, zumba och pilates. Kan jag fortsätta träna som vanligt ett tag till eller är det något som du rekommenderar att jag slutar med? Skall jag undvika hopp och vissa magövningar?

  Bästa hälsningar
  Rebecca

 • Ida skriver:

  Hej Annika,
  Jag bakade detta bröd igår kväll och det var verkligen SUPERENKELT och jättegott.
  Tack för en jättebra blogg, jag hittar ofta inspirerande och roligt tips.

  Kram Ida

 • Ida skriver:

  Hej Annika,
  Jag bakade detta bröd igår kväll och det var verkligen SUPERENKELT och jättegott.
  Tack för en jättebra blogg, jag hittar ofta inspirerande och roligt tips.

  Kram Ida

 • Nadja skriver:

  Fiberhusk inköpt. Här ska bakas 🙂
  Kram!

 • Nadja skriver:

  Fiberhusk inköpt. Här ska bakas 🙂
  Kram!

 • cissi skriver:

  Bakade brödet idag och jag är förvånansvärt överraskad!! Riktigt gott och mättande!
  Tack för tipset! Kram

 • cissi skriver:

  Bakade brödet idag och jag är förvånansvärt överraskad!! Riktigt gott och mättande!
  Tack för tipset! Kram

 • Sofia skriver:

  Har bakat detta nu ikväll och det var ju jättegott. Var lite skeptisk när jag skar det i bitar för konsistensen var ju lite annorlunda. Kändes som att bre smör på ugnspannkaka. 😉 Blev glatt överraskad över hur gott det var och framför allt över att mannen också gillade det. Ska helt klart bakas fler gånger! 🙂

 • Sofia skriver:

  Har bakat detta nu ikväll och det var ju jättegott. Var lite skeptisk när jag skar det i bitar för konsistensen var ju lite annorlunda. Kändes som att bre smör på ugnspannkaka. 😉 Blev glatt överraskad över hur gott det var och framför allt över att mannen också gillade det. Ska helt klart bakas fler gånger! 🙂

 • Dana skriver:

  Bakade brödet igår och tycket att det smakade riktigt gott 🙂
  Absolut en ny favorit.

 • Dana skriver:

  Bakade brödet igår och tycket att det smakade riktigt gott 🙂
  Absolut en ny favorit.

 • Sara skriver:

  Sitter och avnjuter detta goda ”bröd” med nyköpt ost. Mums! Tack för dina bra recept-tips!

 • Sara skriver:

  Sitter och avnjuter detta goda ”bröd” med nyköpt ost. Mums! Tack för dina bra recept-tips!

 • Lele skriver:

  Vad är egentligen fiberhusk?? Frågar eftersom jag bor i USA och funderar vad man kan ta istället.

  Läser din blogg regelbundet och har fått många bra tips för mat och träning!

  Kram

  • Annika Sjöö skriver:

   Hej Elin!
   Jag vet inte vad fiberhusk heter på engelska, men det borde ju finnas.
   Just nu är jag i Portugal, men när jag kommer hem ska jag titta på innehållsförteckningen. Rena fibrer vet jag i alla fall.
   Kram Annika

 • Lele skriver:

  Vad är egentligen fiberhusk?? Frågar eftersom jag bor i USA och funderar vad man kan ta istället.

  Läser din blogg regelbundet och har fått många bra tips för mat och träning!

  Kram

  • Annika Sjöö skriver:

   Hej Elin!
   Jag vet inte vad fiberhusk heter på engelska, men det borde ju finnas.
   Just nu är jag i Portugal, men när jag kommer hem ska jag titta på innehållsförteckningen. Rena fibrer vet jag i alla fall.
   Kram Annika

Leave a Reply