Chokladtårta TO DIE FOR!!!

By april 7, 2017Recept, Dessert

Den här chokladtårtan helt utan socker, mjöl och mjölk är to die for!!!


Chokladtårta (en tårta)

Till 2 tårtbottnar behöver du:
  • 15 urkärnade dadlar
  • 2 dl vatten
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 dl smält smakfri kokosolja (jag använder Cocosa pure)
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 ägg

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Koka dadlarna med vattnet på låg värme tills vattnet är bortkokat. Smält kokosoljan. Mixa dadlarna tillsammans med alla torra ingredienser, kokosoljan och äggulorna. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten. Rör om. Smörj två springformar (24 cm) och fördela smeten jämt i dessa. Grädda i 10-12 min. Låt svalna.

Glasyr ovanpå och emellan:

  • 15 dadlar
  • 1,5 dl cashewsmör
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 2 dl krämig kokosmjölk eller kokosgrädde
  • 3 msk honung

Mixa allt i matberedare till fluffigt. Ställ in i kylen ca 30 min. Bred ut ett lager på en av bottnarna. Lägg på den andra och täck hela tårtan med resten. Förvara i kylen!

SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ GOOOOOOOD!!!!!

Kram Annika

Join the discussion One Comment

Leave a Reply