Det där sockret…

By juni 30, 2014Kost

20140629-215336-78816616.jpgHeej!

När jag håller i kostföreläsningar så brukar jag bl.a prata om vikten av att läsa innehållsförteckningar. Det är ju så otroligt mycket som innehåller så mycket mer än vad vi tror!

Idag när jag var och handlade på Ica så blev jag faktiskt lite trött. Ärligt talat, ett livsmedel så sött som banan, behöver man verkligen tillsätta socker, honung och bananarom???

Varför kan producenterna inte istället försöka anamma det här med RENA och naturliga livsmedel?

Nu är jag ju en person som alltid läser på innehållsförteckningen, men jag vet många som inte gör det.

Vad tycker ni?

Kram Annika

Join the discussion 5 Comments

 • Sandra skriver:

  Jag läser precis som du alltid innehållsförteckningen. Jag blir precis som du så himla trött. Banan är sött och banan smakar banan. Så varför allt det där extra?!

 • Sandra skriver:

  Jag läser precis som du alltid innehållsförteckningen. Jag blir precis som du så himla trött. Banan är sött och banan smakar banan. Så varför allt det där extra?!

 • Lene skriver:

  Jag håller med dig. Varför tillsätta socker och annat till något som redan är så pass sött?! Känns ganska onödigt. Det blir ju hypersött och inte så gott som det hade varit elnatural så att säga.
  Ha en fin dag

  Kramar
  Lene

 • Lene skriver:

  Jag håller med dig. Varför tillsätta socker och annat till något som redan är så pass sött?! Känns ganska onödigt. Det blir ju hypersött och inte så gott som det hade varit elnatural så att säga.
  Ha en fin dag

  Kramar
  Lene

 • Kvarter Brokig skriver:

  Finns det bananchips utan socker? Får kanske testa att göra egna. Recept någon?

 • Kvarter Brokig skriver:

  Finns det bananchips utan socker? Får kanske testa att göra egna. Recept någon?

 • Toyah skriver:

  Ja man blir tyvärr trött på att man ska behöva lusläsa alla innehållsförteckningar. Det tar tyvärr mycket längre tid att handla när man ska vända på allt, speciellt svårt när texten är minimal! Skärpning producenter!!!

 • Toyah skriver:

  Ja man blir tyvärr trött på att man ska behöva lusläsa alla innehållsförteckningar. Det tar tyvärr mycket längre tid att handla när man ska vända på allt, speciellt svårt när texten är minimal! Skärpning producenter!!!

 • Sarah Carlsson skriver:

  Kan inte du Annika i ett inlägg ge några enkla råd som gör att man når sitt träningsmål ännu lättare med hjälp av rätt kost? Jag vill främst öka kondition men även bygga muskler? Hur ska jag tänka? Hur träna o hur ÄTA?

 • Sarah Carlsson skriver:

  Kan inte du Annika i ett inlägg ge några enkla råd som gör att man når sitt träningsmål ännu lättare med hjälp av rätt kost? Jag vill främst öka kondition men även bygga muskler? Hur ska jag tänka? Hur träna o hur ÄTA?

Leave a Reply