Favorit i repris!

By juli 14, 2010Recept

Jag blev ombedd av en läsare att lägga ut receptet igen på mitt kolhydratsfria bröd. Det roliga var att jag bakade det själv igår och tänkte tanken ”jag borde nog lägga ut det på bloggen igen”!

Det bästa med detta bröd är att du själv kan välja vilka nötter du vill ha i. Dessutom kan du mixa lite med fröna också. Det är extremt fiberrikt och extremt lätt att baka utan jobbig jäsningstid!

Low Carb bröd:

4 dl linfrön
1 dl sesamfrön
100 g nötter (Valfri sort. Igår använde jag valnötter)
50 g kruskakli
1 dl torkade klippta aprikoser (om man vill)
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk brödkryddor (går även att använda grillkrydda vilket blev supergott igår)
50 g smält smör
1 dl minifraiche
250 g keso
6 ägg

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke . Smörj en brödform och häll i blandningen. Strö över lite solrodfrön. Grädda längst ner i ugnen i ca en timme.

Igår använde jag pumpafrön istället för sesamfrön, grillkrydda istället för brödkrydda samt skippade aprikoserna. Det blev jättegott ändå!

Kram

Join the discussion 8 Comments

  • västkusttjejen skriver:

    Tackar för tipset! ”Lånar” receptet av dig och ska genast bege mig ner till stan och handla ingredienser! Låter ju hur gott som helst dessutom low-carb, me like!!

    /Lina

  • Elin skriver:

    låter gott, men att kalla det kolhydratfritt är helt fel, jag som äter LCHF skulle aldrig äta varken torkade aprikoser, minifraiche eller kruskakli. Men som GI bröd är det nog toppen 🙂

    • Annika Sjöö skriver:

      Hej Elin!
      Du har helt rätt. Jag vet att man ska äta fetare fraiche enligt lchf samt inte använda torkade aprikoser. Därför har jag skrivit det om man vill. Lite mer GI-riktigt blir det med kruskakli i, men faktum var att det även innehöll det i grundreceptet som heter LCHF-bröd.
      Kram Annika

  • Malin skriver:

    Hej Annika!
    Jag undrar om du har några tips till mig och andra:

    1. Finns det något snacks som man kan göra hemma själv som inte innehåller nötter eftersom jag är allergisk?

    2. Hur gör du när du är bortbjuden på middag och det som serveras ofta innehåller kolhydrater?

    • Annika Sjöö skriver:

      Malin!
      Hmm…jag ska kolla upp det!
      Mörk choklad är alltid ett bra snacks i sig om den är 70% eller mer. Du kan äta torkade aprikoser eller äppleringar.
      När jag är bortbjuden brukar jag försöka ta mer av det proteinrika till maten. Man kan ju tex ta kött och sallad eller kyckling etc. Ibland går det inte och då tar jag lite av det med kolhydrater. Ingen blir sur för att du väljer bort potatisen tex. Men när jag tex är på bröllop så äter jag det som bjuds! Man är ju inte på bröllop varje helg:-)

      Kram Annika

  • Sofia skriver:

    Brödet ser jätte gott ut !

    jag har en fråga..som vanligt! :p

    Det är; jag är 17 år och jag tycker att jag har feta lår, men min mamma säger att låren ska vara feta på tjejer..men jag tycker ändå att jaghar feta låt…har du typ några tips eller nåt som kan få mig att ända och säga ”mina lår är inte så feta” eller nåt?.

    kram Sofia 17 år från Göteborg

    • Annika Sjöö skriver:

      Hej Sofia!
      Nu har jag ju inte sett dig, men det är ju såklart ens egna känsla som är det viktigaste. Jag tror säkert inte att du har feta lår, men jag tycker väl inte att kvinnor ”ska ha” fet lår. Däremot är det väldigt fint med kurvor! Att man trivs med sig själv är det viktigaste. Sen vad andra säger ska man försöka tänka bort även om jag vet att det inte alltid är så lätt. Om du själv ser dina lår som perfekta och verkligen känner det så kommer det att bli så!
      Kram

  • Sofia skriver:

    Tack för svaret, Annika!

    jag tycker mina lår är feta när man sätter sig nånstan.. 😛

    ( Det var jag med mina lår)

Leave a Reply to Annika Sjöö Cancel Reply