Fredagsmys – ANNIKAS SPECIALTACOS!

By april 21, 2017Recept, Lunch/middag

Foto: John Hagby
Matstylist: Alexandra Zazzi

ANNIKAS SPECIALTACOS (4 portioner)

Vem gillar inte tacos? Detta är den perfekta familjemiddagen!

Tacobröd:

3 dl mandelmjöl
3 ägg
2 tsk fiberhusk
0,5 dl smakfri kokosolja
0,5 dl mandelmjölk
0,5 tsk havssalt
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Smält kokosoljan. Blanda alla ingredienser utom bakpulvret i matberedaren. Blanda i bakpulvret och mixa lätt. Klicka ut 4 runda bröd på en plåt med bakplåtspapper. Ta lite vatten på händer- na och tryck ut dem till platta bröd. Grädda i ugnen ca 15 min.

Tacokrydda och färs:
500g nötfärs

Krydda:
2 tsk spiskummin
2 tsk vitllökspulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver,
1 tsk havssalt
1 krm cayennepeppar

Blanda samman alla kryddor och stek tillsammans med 500 g nötfärs i smakfri kokosolja. Häll i lite vatten i färsen och rör om.

Paleo-aioli:
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
0,5 dl olivolja
0,5 dl smakfri smält kokosolja
1 vitlöksklyfta

Mixa ägg och dijonsenap ordentligt i matberedaren. Rör ner lite olja i taget under tiden som matberedaren är på. OBS! Lite i taget. Pressa i en vitlöksklyfta och blanda lite till. Ställ in i kylen innan servering.

Servera tacosen med favoritgrönsakerna!

Trevlig fredagskväll!

/Annika

Leave a Reply