Glutenfri skinkpaj!

By oktober 3, 2017Recept, Lunch/middag

Foto: John Hagby
Matstylist: Alexandra Zazzi

 

Glutenfri skinkpaj (5 portioner)

”Servera pajen med en fräsch sallad och njut av varje tugga!”

Pajdeg:

1 ägg
4 dl mandelmjöl
0,5 tsk havssalt
1 msk fiberhusk
0,5 dl smält smakfri kokosolja

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla ingredienser i en matberedare. Klä en pajform med bakplåtspapper eller smörj den med smakfri kokosolja.

Fukta fingrarna med lite vatten och tryck ut pajdegen. Grädda i 10 min.

Fyllning:

500 g krossade tomater
400 g rökt strimlad skinka
1 gul lök
1 vitlökskyfta

Hacka löken och bryn i en stekpanna. Häll i skinkan och de krossade tomaterna. Pressa i vitlöken. Häll fyllningen i skalet.

Äggstanning:

5 ägg
1 dl osötad mandelmjölk
Havssalt
Svartpeppar

Blanda ihop alla ingredienser till äggstanningen och häll över fyllningen. Grädda pajen i ca 25 min.

Kram Annika

Leave a Reply