Här är mitt liv!

By juli 26, 2010Uncategorized

Hej alla läsare!

Nu har jag haft den här hälsobloggen på Amelia i ca 1 år och 4 månader! Det har varit ett rent nöje för mig att få dela med mig av mina tankar, men framförallt att få ta del av era kommentarer och frågor. Men nu har det slagit mig att jag aldrig riktigt gjort en ordentlig presentation av mig själv och personerna som figurerar i mitt liv, eller hur?

Därför kommer det idag! Välkommen både nya och gamla läsare att ta del av min blogg!

Huvudpersonen är jag själv, Annika Sjöö 29 år och ganska nybliven mamma!
Som liten var jag ett glatt och ilskt litet barn som visste vad jag ville. Tror att det följde med upp i vuxen ålder:-)
Jag har alltid varit väldigt målmedveten och driftig och har alltid gått in med 100% i mina projekt. Jag har nog ofta varit lite överambitiös vilket resulterat i att jag alltid velat vara på topp, både på gott och ont…
Vid 6-års ålder började jag att spela fotboll och hade faktiskt (enligt mig själv) en ”j—a” bollkänsla! Detta konkurrerades dock ut vid 9-års ålder av DANS som kom att bli det stora ämnet i mitt liv. Större än vad jag någonsin kunnat drömma om!
Jag blev 2-faldig Svensk Junior Mästare tillsammans med Daniel da Silva, men det stora genombrottet kom i och med Let’s Dance 2007!
Efter 2 st finalplatser tillsammans med Tobbe Trollkarl och Tony Rickardsson så lyckades jag ÄNTLIGEN att vinna tillsammans med världens starkaste man Magnus Samuelsson 2009. Vilken lycka!
Jag har alltid varit extremt intresserad av hälsa och idrott och jag är färdigutbildad gymnasielärare i Idrott och franska.
Jag älskar mat och är en förespråkare av GI som jag tycker är ett hälsosamt sätt att förhålla sig till mat. De recept jag lägger ut här på bloggen är därför inte alltför sällan enligt GI-metoden.
Efter Let’s Dance vinsten 2009 blev jag tillfrågad att blogga om hälsa, träning och livet här på amelia och på den vägen är det…
För övrigt tror jag på tankens kraft och rekommenderar alla att läsa boken ”The secret”.

Här är min älskling Michael! Mannen i mitt liv och pappan till min lille son.
Michael är en målinriktad och träningsintresserad kille som arbetar på heltid som personlig tränare och detta med stor framgång!
Michael förgyller mitt liv och jag älskar honom av hela mitt hjärta! Ser fram emot när han blir min man istället för fästman i framtiden…

Här är min ”lilla” älskling! Kelvin, min son som föddes den 8 januari i år 2010 (faktiskt på premiärdagen av let’s dance). Kelvin är ett energiknippe utan dess like! Undrar var han har fått det ifrån?:-) Just nu tillbringar jag dagarna med denna lilla man då jag är mammaledig. Jag älskar honom så!

Min kära mamma som nu för första gången har blivit mormor! Mamma är världens snällaste person och ställer upp till 100% för att underlätta vardagen som nyblivna föräldrar för Michael och mig. Vet inte vad jag hade gjort utan min mamma…Jag älskar dig!

Min bästa vän Malin!
Egentligen har vi inte känt varandra så otroligt länge, men här var det ”kärlek vid första ögonkastet”. Jag lärde känna Malin under Let’s Dance 2007/2008 då hon dansade med Danny Saucedo. Från den dagen är vi oskiljaktiga! Malin bor, precis som jag, i Göteborg och vi försöker att träffas så mycket det bara går (även om det inte alltid blir så ofta som vi skulle vilja). Malin är en underbart ödmjuk och fin människa. Love you…

Självklart är det fler personer som borde nämnas, men jag hinner inte med alla så därför har jag valt de som jag träffar mest just nu.

Om ni har frågor om mig och mitt liv så är det bara att ställa dem!

Kram Annika

Join the discussion 8 Comments

 • Mia skriver:

  Roligt med presentationen, det blir mer personligt när man vet mer om personen bakom bloggen.

 • Sara skriver:

  Hej!
  Första gången jag kommenterar men vill mest säga att jag tycker du har en helt fantastisk utstrålning som speglar sig igenom hela bloggen. Tack för din presentation, bekräftade bara mina tankar om dig, du är en helbra människa! =)

 • Johanna skriver:

  vad ska du göra efter du ha varit mammaledig? Börja jobba? Gymnasielärare i idrott och franska eller vad har du tänkt göra?

  Håller med att det var en bra idé med ett sånt här inlägg, gärna flera ”lära känna Annika” inlägg. Det skulle vara trevligt 🙂

  • Annika Sjöö skriver:

   Johanna!
   Det är just det jag går och funderar på nu… I och med att Let’s Dance spelas in i Stockholm och vi bor i Gbg så kan det bli lite svårt nu när vi har Kelvin såklart! Kanske lärare…vet inte, vad tycker du?
   Kram Annika

 • Annie skriver:

  Hallå, hallå!
  Undrar lite om din idrottsutbildning, kan du inte göra ett inlägg om den (tex, längd, klasssammanhållning, studentlivet, studierna)? Skulle vara intressant att läsa om.

 • Johanna skriver:

  Jag tycker du ska vara med i let´s dance!! du är ju den bästa där!!!

Leave a Reply