Himmelskt gott!

By mars 30, 2011Recept

Igår använde jag för första gången mitt nya belgiska våffeljärn och jag säger bara – köp ett om du gillar våfflor!

Det var väldigt lätt att använda och inte en våffla fastnade i järnet:-) Dessutom blev våfflorna så himla frasiga och fina!

Jag gjorde våfflorna på mandelmjöl såklart och de blev lika goda som pannkakorna.
Testa själv!

3 dl mandelmjöl
50 g kokosolja
4 ägg
3 tsk fiberhusk
0,5 tsk salt
1,5 dl mjölk

Smält kokosoljan och låt den svalna något. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt fettet samt äggen och mjölken. Vispa till en fin smet.
Smörj järnet med lite kokosolja innan varje våffla.
Perfekt att äta med agavesirap på!

Kram Annika

Join the discussion 12 Comments

  • Emma skriver:

    Låter jättegott!

    Tänkte bara meddela att jag nu hittat en affär här i Norrköping som säljer Sukrin! Hurra! Så nu har jag det hemma, och priset var bättre än på nätet. =)

  • Emma skriver:

    Låter jättegott!

    Tänkte bara meddela att jag nu hittat en affär här i Norrköping som säljer Sukrin! Hurra! Så nu har jag det hemma, och priset var bättre än på nätet. =)

  • Emelie skriver:

    Ser gott ut!

    Kan man köpa fiberhusk i vanliga mataffärer?

    Kram

  • Emelie skriver:

    Ser gott ut!

    Kan man köpa fiberhusk i vanliga mataffärer?

    Kram

  • JOHN skriver:

    Trevligt med kokosolja i smeten! Det har jag missat när jag gjort mina. Kokosolja går ju verkligen inte överdosera. Numera har jag så mycket kokosolja (tillsammans med turkisk yoghurt och grädde) i min morgonsmoothie att jag får äta det sista med sked 🙂

    Till helgen blir det våfflor med kokosolja!

  • JOHN skriver:

    Trevligt med kokosolja i smeten! Det har jag missat när jag gjort mina. Kokosolja går ju verkligen inte överdosera. Numera har jag så mycket kokosolja (tillsammans med turkisk yoghurt och grädde) i min morgonsmoothie att jag får äta det sista med sked 🙂

    Till helgen blir det våfflor med kokosolja!

  • Monika skriver:

    @ Emelie: Min butik har bytt ut husken mot Psyllium från Finax. Det är samma sak. Ska finnas i vanliga mataffärer. 🙂

  • Monika skriver:

    @ Emelie: Min butik har bytt ut husken mot Psyllium från Finax. Det är samma sak. Ska finnas i vanliga mataffärer. 🙂

  • Maria skriver:

    Hej! Följer din blogg dagligen. Jättebra! Älskar alla dina nyttiga recept som du lägger ut. Härligt att kunna äta både gott och hälsosamt. Nu vill jag köpa ett sånt där våffeljärn som du har.

  • Maria skriver:

    Hej! Följer din blogg dagligen. Jättebra! Älskar alla dina nyttiga recept som du lägger ut. Härligt att kunna äta både gott och hälsosamt. Nu vill jag köpa ett sånt där våffeljärn som du har.

  • Angelica skriver:

    Ser supergott ut!

    Jag har en fråga om din DVD. Jag har begränsad plats framför tv’n, hur mycket behövs det? Funkar det hemma hos oss så ska jag absolut köpa den så får du se lite före o efter bilder om 6 mån 🙂

  • Angelica skriver:

    Ser supergott ut!

    Jag har en fråga om din DVD. Jag har begränsad plats framför tv’n, hur mycket behövs det? Funkar det hemma hos oss så ska jag absolut köpa den så får du se lite före o efter bilder om 6 mån 🙂

  • Sundis skriver:

    Jag testade dina kanelvåfflor i helgen. De blev goda! Dock fastnade de järnet.

  • Sundis skriver:

    Jag testade dina kanelvåfflor i helgen. De blev goda! Dock fastnade de järnet.

  • Åsa skriver:

    Vilken kokosolja använder du? Tack för en bra och inspirerande blogg!
    *Kram*

    • Annika Sjöö skriver:

      Åsa!
      Då jag vill att det jag bakar/lagar ska få kokossmak så använder jag holistic cocosolja.
      Annars pure coconut oil från hälsokosten.
      Sassi!
      I hälsokostbutiken. Välsorterade, alla har inte sukrin, men de flesta har hokosolja!
      Kram Annika

    • Annika Sjöö skriver:

      Åsa!
      Holistic kokosolja eller pure coconut oil, beroende på om jag vill ha kokossmak eller inte. Holistic smakar mycket kokos!
      Kram Annika

  • Åsa skriver:

    Vilken kokosolja använder du? Tack för en bra och inspirerande blogg!
    *Kram*

    • Annika Sjöö skriver:

      Åsa!
      Då jag vill att det jag bakar/lagar ska få kokossmak så använder jag holistic cocosolja.
      Annars pure coconut oil från hälsokosten.
      Sassi!
      I hälsokostbutiken. Välsorterade, alla har inte sukrin, men de flesta har hokosolja!
      Kram Annika

    • Annika Sjöö skriver:

      Åsa!
      Holistic kokosolja eller pure coconut oil, beroende på om jag vill ha kokossmak eller inte. Holistic smakar mycket kokos!
      Kram Annika

Leave a Reply