Hur mycket har vi rätt att njuta?

By september 30, 2015Inre hälsa

Hej!

Ingen har väl lyckats missa det fruktansvärda som händer i världen just nu. Människor riskerar livet på flykt varje dag och den lilla pojken på stranden har fått människor att gråta floder ( i alla fall jag).

Men inte bara detta med flyktingar…häromkvällen såg jag på barncancergalan och hade tårar i ögonen under hela galan. Särskilt då jag personligen känner en av de drabbade familjerna som miste sin son för 2 år sedan i cancer. Fruktansvärt.

Samtidigt som allt detta hemska händer i världen så fortsätter våra liv som vanligt. Hämtning och lämning på förskolan, jobb, middagar och till och med fina fester. Och det får mig att tänka. Hur mycket har vi rätt att njuta när så många andra lider?

Orättvist är det, det kan nog alla skriva under på. Och jag har haft mycket dåligt samvete, men det hjälper ju inte! Jag har skänkt pengar till både flyktingarna och barncancerfonden, men jag tror att för vår del gäller det nog mest av allt att vara tacksamma. Tacksamma över det vi har och tacksamma över att vi faktiskt kan hjälpa! Även om det inte är massor av pengar. Och det är klart att jag vill ha det bra. Men jag vill att andra ska ha det också!

Livet är inte rättvist. Så ta vara på det du har och var TACKSAM….

Kram Annika

Join the discussion 2 Comments

  • Monat skriver:

    Så fint du skriver och sant.

  • Madde skriver:

    Om du mår dåligt av all orättvisa – blir det rättvist då? Det enda som händer om du plågar dig själv är att du ökar världens lidande. Känn medkänsla, se, agera, men plåga inte dig själv genom att tävla i lidande. Allt hänger ihop. Underskatta inte det du känner och tänker – där börjar all världens förändring!

Leave a Reply