Ljuvlig pepparkakstårta!

By december 16, 2017Recept, Dessert

Hej!

Letar du efter en god kaka/tårta att göra till adventsfikat eller kanske till självaste julafton? Då är denna pepparkakstårta perfekt!

Den är bakad utan vitt socker, mjöl och mjölk och glasyren är bara ”to die for”. Testa själv!

Botten (en rund springform):

5 ägg

1 dl honung

2,5 dl krämig kokosmjölk (jag använder Willys egna, märke Garant)

0,75 dl smält neutral kokosolja från Cocosa

1 tsk vaniljarom

2,5 dl mandelmjöl

0,5 dl kokosmjöl

1 msk pepparkakskrydda

1 msk fiberhusk

3 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader (gärna varmluft). Vispa äggen poröst (jag brukar vispa dem i en matberedare). Blanda ner honung, kokosmjölk och kokosolja och mixa igen. Rör ner vaniljarom. Blanda i alla torra ingredienser och mixa igen.

Smörj en springform och häll i smeten. Grädda i ca 20 min. Testa med en sticka så att kakan är klar. Ta ut och låt svalna.

Topping:

15 urkärnade dadlar

2 dl krämig kokosmjölk

2 tsk pepparkakskrydda

Mixa allt tillsammans i en matberedare och bred ut över kakan när den svalnat. Strö över kokosflingor. Förvara i kyl eller frys.

Kram Annika

Leave a Reply