Low carb hamburgare!

By oktober 25, 2010Recept

Hej!

Hoppas att ni haft en härlig helg!

Det har verkligen jag/vi. I fredags var jag ute och åt tillsammans med mina kära vänner Malin och Pia. I lördags var Michael och jag på bio, väldigt mysigt. Synd bara att vi valde typ världens sämsta film ”the other guys”…se inte den!

I söndags hade vi en riktigt härlig familjedag som avslutades med en god middag – low carb hamburgare! Själva hamburgaren innehåller ju inte kolydrater, men brödet brukar ju göra det. Så därför testade jag att göra bröden utan kolhydrater och det funkade jättebra. De blev mer som pita bröd, men väldigt goda. Testa själv!

Så här gör du:

1 dl sesamfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk örtsalt
1 liten burk keso
3 ägg

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om. Blanda i keso och ägg och rör om.
Klicka ut runda klickar (ca 8 st) på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min tills de fått en fin gyllenbrun färg.
Stek hamburgare och använd dina favorit ingredienser. Ät och njut!

Tyvärr kunde jag inte ta en särskilt bra bild på dem, men ni får ha överseende med det, ok?:-)
Istället lägger jag in en liten bild på min underbara son!

Kram Annika

Join the discussion 6 Comments

Leave a Reply