Low carb kalas:-)

By mars 25, 2011Recept

Hej!

För det första så kommer här en bild på de underbart goda pannkakorna gjorda på mandelmjöl som jag gjorde häromdagen. Den lyckades inte komma med när jag bloggade från telefonen:-)

Ikväll är det final i Let’s Dance och jag undrar om inte Frank och Charlotte ror hem det hela nu…vad tror ni?:-)

Sedan har jag fått önskemål att även lägga ut recepten på min glasscheesecake och bärbakelse, och det kan väl kanske vara lägligt inför helgen?:-) Både recepten är riktiga ”low carb recept” och passar bra för den som följer GI eller LCHF.

Annikas glasscheesecake:

4 ägg
2 dl sukrin/sötin (finns på hälsokosten eller att beställa på rawfoodshop.se)
2 tsk vaniljpulver (finns på Ica maxi)
1 citron
4 dl creme fraiche (lätt eller vanlig)
3 dl grädde (lätt eller vanlig)

Gör så här:
Separera äggulorna och vitorna i två olika skålar. Blanda ihop äggulorna med surin/sötin, vaniljpulver, skal och saft av 1 citron samt creme fraiche. Rör ordentligt.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa grädden i en annan skål. Vänd ner äggvitorna i grädden och rör om försiktigt. Häll detta i den övriga smeten och rör om.
Häll hela smeten i en bakform med löstagbar botten och ställ in i frysen några timmar.
Ta ut glasscheesecaken ca 10 min innan servering! Ät och njut!

Bärbakelser med mandelbotten ca 10 st:

200 g mandelmjöl
3 msk agavesirap
1 ägg
3 dl vispgrädde
0,5 dl light sylt jordgubb (önos)
färska bär av valfri sort (jag använde hallon och björnbär)

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop mandelmjöl med agavesirap och ägg och rör ihop till en massa. Tryck ut massan i ugnsäkra aluminiumformar. (finns att köpa i mataffären).
Grädda i ugnen ca 15 min eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt dem kallna.
Vispa grädden och blanda i sylten. Klicka ut i formarna och strö över önskad mängd bär. Supergott!
Grundreceptet kommer ifrån boken ”LCHF på mitt sätt” av Ulrika Davidsson, men jag har ändrat i receptet lite.

Trevlig helg!

Kram Annika

Join the discussion 5 Comments

  • JOHN skriver:

    Tack så mycket Annika! Nu blir det cheesecake på min födelsedag imorgon! Är det verkligen 2 dl sukrin som gäller? Låter ganska mycket…

    Bärbakelser låter också väldigt gott! Kanske gör det också 🙂

    Tack för hjälpen!

  • JOHN skriver:

    Tack så mycket Annika! Nu blir det cheesecake på min födelsedag imorgon! Är det verkligen 2 dl sukrin som gäller? Låter ganska mycket…

    Bärbakelser låter också väldigt gott! Kanske gör det också 🙂

    Tack för hjälpen!

  • Angelika skriver:

    Men vad roligt – då ses vi i Portugal!

    Ikväll hoppas jag faktiskt att Jessica vinner då hon har en sån utvecklingskurva, är så glad och ödmjuk och har en sån duktig och charmig partner dessutom. Men Frank har gjort det bra och blir nog en tuff konkurrent – all in all en spännande kväll i tv-sofforna! =)

    Kram
    Angelika

  • Angelika skriver:

    Men vad roligt – då ses vi i Portugal!

    Ikväll hoppas jag faktiskt att Jessica vinner då hon har en sån utvecklingskurva, är så glad och ödmjuk och har en sån duktig och charmig partner dessutom. Men Frank har gjort det bra och blir nog en tuff konkurrent – all in all en spännande kväll i tv-sofforna! =)

    Kram
    Angelika

  • Sofia skriver:

    Vilken härlig blogg du har! Råkade bara hamna på amelias hemsida och klickade runt mig lite.. tror jag satt en hel förmiddag och läste gamla inlägg, haha 😉 Jättebra recept, så kul att testa något nytt och inte bara äta som man alltid gjort! Ska absolut följa dig i fortsättningen 🙂

  • Sofia skriver:

    Vilken härlig blogg du har! Råkade bara hamna på amelias hemsida och klickade runt mig lite.. tror jag satt en hel förmiddag och läste gamla inlägg, haha 😉 Jättebra recept, så kul att testa något nytt och inte bara äta som man alltid gjort! Ska absolut följa dig i fortsättningen 🙂

Leave a Reply