Matlagning hos Ulrika!

By juni 8, 2010Recept

Hej!

Idag är jag i Stockholm på jobb och bor hemma hos matboksförfattaren Ulrika Davidsson!

Klockan är endast 10:30 men matlagningen är redan i full gång här hemma. Ulrika håller på att laga mat inför sin nya bok. Just nu lagas det köttfärssås. Jag hoppas på att få smaka:-):

Köttfärssås med chèvre och ajvar relish

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 msk smör

500 g nötfärs

Salt och svartpeppar

3 msk ajvar relish (starka varianten)

100 g chèvreost

2 dl grädde

1 burk konserverade svarta bönor

Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs löken. Blanda ner köttfärsen och bryn den tillsammans med löken. Salta och peppra. Blanda ner ajvar relish och grädde och rör om. Smula ner chèvreosten och låt koka ihop i ca 5 minuter.

Häll av bönorna och blanda dem med salladskrydda och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Fördela ruccola på fyra tallrikar och lägg bönorna över ruccolan. Servera köttfärssåsen på tallrikarna tillsammans med ruccolasalladen.

Kram Annika
Join the discussion 2 Comments

 • Anna-Karin skriver:

  Tack för en bra blogg! Jag undrar om du har någo tips på vad man kan dricka till frukostmackan?Jag brukar dricka te till frukost på vintern men det känns för varmt nu. Jag vill hellre ha något svalt. Jag har funderat på juice men det är ju så mkt socker, eller hur? Jag har funderat på saft eller mjölk men vet inte vilket som är bäst. Har du något tips?

 • Annika Sjöö skriver:

  Hej Anna-Karin!
  Juice är som du skriver inget bra alternativ pga sockret. Jag brukar dricka ett stort glas vatten med isbitar, kanske lite tråkigt, men bra och gott tycker jag! Jag dricker också kaffe, men det kanske du inte gillar?
  Ett alternativ skulle kunna vara ett glas med C-vitamin brus i valfri smak! Då får du i dig c-vitamin och de brukar smaka riktigt bra. Hur känns det?
  Kram Annika

Leave a Reply