Foto: Markus Holm

Hej kära läsare!

Snart är det midsommar och snälla, snälla, kan vi inte få sol? Det blir ju så mycket roligare då! Vi brukar fira tillsammans med några familjer som bor i närheten och ha lekar och tävlingar ute. Det där med att dansa kring midsommarstången har aldrig riktigt varit Kelvins grej tyvärr, trots att hans mamma älskar det!

Vad brukar ni ha för mat på midsommar? Vad är ett måste hemma hos er? Nedan följer några av mina favoriter!

Foto: Markus Holm


Hemmagjorda köttbullar

Du behöver:

500 g nötfärs
1 ägg
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
havssalt
svartpeppar

Blanda nötfärsen med ägg, havssalt och peppar. Hacka löken i små små bitar och blanda ner i färsen. Pressa i vitlöken. Rulla till små köttbullar och stek i smakfri kokosolja. Jag använder alltid kokosoljan Cocosa Pure som tål hög värme.

Foto: Markus holm

 

Foto: Markus Holm


Dijonsenapsill

Du behöver:

1 burk (ca 200 g naturell sill)
2 msk dijonsenap
1 msk honung
1/2 rödlök

Blanda ihop dijonsenap med honung. Skiva rödlöken. Häll sillen i en skål och häll över senapsblandningen. Rör om och häll blandningen i en glasburk. Rör om. Förvara i kylen.

Ägghalvor med löjrom

Du behöver:

1 ägg per person
1 liten burk löjrom
1 rödlök

Koka äggen och låt de svalna. Dela äggen i halvor och klicka på löjrom och finhackad rödlök. Dekorera eventuellt med dill.

TREVLIG MIDSOMMAR!

Leave a Reply