Motivationstips!

By juli 15, 2010Uncategorized

Här kommer några små tips på hur du motiverar dig till att träna:

1. Skaffa en träningskompis! Dels är det roligare att träna tillsammans med någon, dels är det svårare att dra sig ur om man bestämt tid med någon annan:)

2. Sätt upp rimliga mål! Det behöver inte alltid handla om att gå ner i vikt. Kanske vill du känna dig starkare, piggare eller fräschare?

3. Gå inte ut för hårt i början! Det är lätt att vara överambitiös och rivstarta med 5 pass i veckan men då är det lätt att tappa motivationen efter bara några veckor. Börja istället med mindre och öka successivt.

4. Hitta en träningsform som passar dig! Det är svårt att motivera sig till någon träning om man tycker att det är pest och pina varje gång.

5. Släng vågen och börja mäta dig med måttband istället! Vågen säger inte så mycket eftersom du tex kan ha gått ner i fett men upp i muskler. Då blir man bara frustrerad eftersom inget resultat syns på vågen.

6. Belöna dig själv med något annat än mat! När du uppnått något mål eller tränat riktigt bra så ska du belöna dig själv, men inte med mat! Varför inte en massage tex?

Lycka till!

Kram Annika

Join the discussion One Comment

  • Mona skriver:

    Hej!
    Jättebra tips! Jag har gått med i ett gym idag. skrev upp mig på ett år, nu ska här börja tränas och hitta träningsglädje igen! : )
    Du motiverar & inspirerar!
    Keep up the good work : )

Leave a Reply