Någon som har testat DETOX?

By juli 22, 2010Uncategorized

Hej!

Som vi alla vet så går det ju trender inom sätt att förhålla sig till mat. Ett tag var det bara viktväktarna som gällde, sedan kom GI och nu verkar LCHF vara det allra hetaste.

Anledningen till att jag förespråkar GI är för att jag tycker att det är ett hälsosamt sätt att förhålla sig till mat – man äter fett, protein och kolhydrater fast långsamma kolhydrater. Vissa saker får man skära bort som socker t.ex, men tyvärr finns det ju inget sätt att äta på där socker är särskilt bra:-)

Man vet ju i och för sig aldrig…någon kanske kommer på ”gå ner i vikt med sockermetoden”???

Något som jag läst en del om, men som jag inte har någon erfarenhet av själv är DETOX. Vissa ”detoxar” för att rena kroppen, andra för att gå ner i vikt. Så jag undrar, har du testat det? Resultat? Upplevelse?

Berätta!

Kram Annika

Join the discussion 4 Comments

 • Katrin skriver:

  Min yogalärare tipsade mig om Detox för något år sedan.
  Jag har sedan dess brukat köra två kurer per år. Detoxen ja använder mig av är Holistics UltraDetox en ört och fiberdrink för utrensning och detox. Den smakar sådär men man vänjer sig.

  Den sätter en rejäl ”fart” på magen enligt mig. Känner dock vissa som knappt kan dricka den utan att vara tvugna att ha tillgång till en toa mycket snabbt, (det kan bli tufft i längden eftersom man dricken denna under en längre period två gånger om dagen). Sen har ja en annan vän som inte märkte nått.

  Ja inbillar mig att har man mycket slagg i tarmen så reagerar man nog starkare.
  Upplever inte någon märkbar viktnedgång av denna drink eftersom du kan äta nästan som vanligt under tiden.

  Men den uppsvällda känslan man ofta kan ha i magen blir som bortblåst och man känner sig såklart slankare av det.

  Hoppas du finner den detox som passar just dig 🙂

 • hannalisa skriver:

  Hej! Jag har testat detox ett par gånger och jag tycker det är superbra. Jag har inte vät mig under tiden, men det känns att något händer med kroppen. Det sätter verkligen fart på magen, och jag har inte känt av de biverkningar som det pratas om såsom ont i huvudet och enorm trötthet. När jag detoxat har jag inte använt mig av några örter eller utrensnings-drinkar, jag har helt enkelt hållit mig till de livsmedel man får äta och det har funkat jättebra. Kram

 • E skriver:

  Skulle oxå vilja ha detox-tips! Har aldrig bantat eller liknande men funderar nu faktiskt på att testa detox för att rena kroppen, smal e jag redan. Kanske dax o google runt på tips efter vad man kan/får äta…

 • Johanna skriver:

  Jag är mitt inne i en detoxperiod och jag kan säga att för mig var dom första 4 dagarna hemska. Hade fruktansvärt ont i huvudet och var rejält trött! antar att det var för att jag i vanliga fall dricker mycket kaffe. nu är jag iaf inne på min 7 dag och jag mår toppen! kan verkligen rekomendera detta.

Leave a Reply