När tekniken strular…

By september 8, 2010Uncategorized

Hej min vänner!

Igår var jag och jobbade på Karlstad Universitet och deras ”må-bra-dagar”! Jag skulle hålla en föreläsning om tankens kraft samt leda en danslektion. Jag kände mig totalt lugn när jag kom dit. Jag hade förberett föreläsningen väl med powerpoint, klipp från internet samt ett dvd-klipp på slutet som skulle knyta ihop säcken.

Jag hade innan bett om att det skulle finnas en kabel så att jag kunde koppla min mac till overheadskärmen, men när jag kom dit så fanns det ingen sådan kabel! Paniken började långsamt sprida sig i kroppen… Teknikgubben på plats stack iväg för att försöka få tag på en sådan, men det fanns inte! I sista sekund fick vi lägga mitt powerpointmaterial på ett USB minne och föra över till en annan persons PC. Det gick att koppla upp sig på nätet där, men PC:n tog inte dvd-skivan jag skulle använda så jag fick helt enkelt improvisera slutet utan film!

En aning stressad startade jag iaf föreläsningen fipplandes med en ny dator…men det gick faktiskt fantastiskt bra ändå! Visst, jag hade gärna haft med mitt filmklipp på slutet men jag fick istället berätta om det och det verkade inte som om de var missnöjda för det…hoppas jag?:-)

Om jag nu skulle föreläsa om tankens kraft så kan jag ju inte själv börja med att gräva ner mig och tänka negativt, eller hur?

Vill bara avsluta med en rolig sak jag läste på tåget dit i Kupétidningen. Det var intervju med Robert Gustavsson som berättade om hans bästa tågminne:

När en kvinna med sin son i nöd knackade på den upptagna toalettdörren och sa: ”skynda er, min son har diarré! och fick till svar: ”det ska han vara jävligt glad för!”

Kram Annika

Join the discussion 3 Comments

 • Emma Olsson skriver:

  Hej Annika!
  Jag var på din föreläsning igår och jag tyckte du var toppen! Teknikstrulet var inga problem. Du utstrålar energi och gav mig mycket bra råd. Jag kände så väl igen mig när du sade att vi väntar på framgång. Jag brukar tänka vad skönt det skulle vara att någon knacka på dörren och sa: Emma, Här är nyckeln till TV4, du börjar på måndag som nyhetsuppläsare. Men så är det inte, det är bara jag som styr mitt egna liv, det ligger i mina händer. Tack! Kram Emma

  • Annika Sjöö skriver:

   Hej Emma!
   Precis! Så nu är det bara att styra dina tankar mot tv 4 och verkligen tro på det, agera och det blir möjligt! När det gäller tv4 är det svårt att ta sig in eftersom de alltid använder samma folk till program. Men INGENTING ÄR OMÖJLIGT! Lycka till!
   Kram Annika

 • Annie Carlson skriver:

  Tack för en super motiverande föreläsning och en svängig stund i gympasalen Annika! SÅ kul att Universitetet tar dit sådana bra föreläsare som du! Skrev lite om din föreläsning på min blogg. Gå gärna in o lämna en kommentar 🙂

  http://anythingbyannie.blogg.se/2010/september/inspirerande.html#comment

  Kramar Annie

Leave a Reply