Om ingen ser så har det inte hänt!

By september 24, 2015Hälsa, Mitt liv

 

Hej hej!

Tillhör du dem som lever efter devisen ”om ingen ser så har det inte hänt”?  Jag kan själv känna igen mig i det , i alla fall från tidigare perioder i livet. ”Om ingen ser att jag äter det här så har det heller inte skett”. Ganska komiskt faktiskt, för det är ju ingen annan än jag själv som drabbas. Och om man måste dölja det man äter så är det en tankeställare i sig tycker jag…

När vi vill göra en livsstilsförändring så är det väldigt vanligt att vi kör med ALLT eller INGET-principen, men problemet med den är ofta att vi liksom går ut för hårt och lovar oss själva för mycket. Kanske är vi supermotiverade när vi startar, men som vi alla vet så är ju motivationen inte alltid på topp och den största utmaningen ligger i att faktiskt bibehålla de goda vanorna under lång tid.

Ni som läst den här bloggen ett tag vet att jag fick bukt med mina magproblem, blev piggare och kom i bättre form med paleokost! Men även jag har dagar då jag är sugen på allt annat än det! Oftast väger jag fördelar med nackdelar – hur kommer jag må efter allt det här? Men något som funkar för mig är i alla fall att då och då, inte varje vecka och kanske heller inte varje månad, ha en så kallad ”fuskdag”. Jag frossar inte i onyttigheter då, men jag äter precis det jag är sugen på! T.e.x lösgodis eller något annat som jag vanligtvis inte brukar äta. Detta gör jag för motivationens skull! För när jag gör detta så känner jag mig mer motiverad efteråt att fortsätta mitt hälsosamma tänk ännu mer.

OM detta ska funka krävs det att det verkligen har en motivationshöjande effekt. Att du enkelt kan återgå till vanliga hälsosamma vanor istället för att ”trilla dit” helt igen. Då rekommenderar jag inte detta!

Hur resonerar ni kring det här för er själva?

Kram Annika

 

Join the discussion 4 Comments

  • Helena skriver:

    Just nu är jag med i en Paleoutmaning på 30dgr. Innan åt jag lite godis här och där, mkt bröd och pasta och periodvis så trillade jag dit rejält med sockersug och köpte ngt gott varje dag! Jag vet att om jag skulle ”unna” mig ngt så skulle jag lätt hamna tillbaka på ruta ett igen, tyvärr. Jag kan verkligen sakna godis och liknande. Nybakt bröd osv. Men kroppen mår så mkt bättre på paleokost

  • madelena skriver:

    Försöker att hålla mina ”dieter” på en lagom nivå. Då jag ”tillåter” mig att äta och frossa har jag märkt att jag äter så mycket mindre än då det är ”förbjudet” Så funkar jag. 🙂 På det sättet blev jag sund och plockande bort 30 kg på knappt ett år 🙂

  • Eva skriver:

    Jag äter Paleokost 80/20 sedan ett år tillbaka och min mage mår väldigt mycket bättre. Dessutom har jag blivit av med min stenfruktsallergi vilket är helt underbart!!! Men jag har bestämt mig för att det får inte bli förbud och pekpinnar, då fungerar inte jag. Vill jag en dag äta pasta så gör jag det. Eller om jag blir bjuden på fika och inte riktigt ”kan med” att säga nej. För mig funkar det att för att inte göra vardagen svår. Godis äter jag dock väldigt sällan, suget finns liksom inte där – då tar jag hellre ett äpple 🙂

Leave a Reply