Påskmat i en hälsosammare tappning!

By april 12, 2017Recept, Lunch/middag
Hej!
Påsken innebär för många massor av mat, mängder av godis och ännu mera mat!
Klart att du ska njuta av god mat under påsken, men varför inte göra det i en lite hälsosammare tappning?
Nedan får du min PÅSKMENY à la paleo!

 

Foto: Markus Holm

Janssons frestelse med sötpotatis
Du behöver:
5 sötpotatisar
1 gul lök
1 burk ansjovis (valfritt)
1 burk kokosmjölk
Havssalt
Vitlökspulver
Peppar
2 dl Mandelmjöl
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva sötpotatisen och hacka löken.
Varva sötpotatis, lök och ev ansjovis i en ugnsform. Blanda ihop kokosmjölk med havssalt, vitlökspulver och peppar. Häll över potatisen. Blanda mandelmjöl med havssalt och peppar och strö över. Grädda i ugnen ca 25-30 min. 
Gott!

Foto: Markus Holm

Hemmagjorda köttbullar
Du behöver:
500 g nötfärs
1 ägg
1 gul lök
havssalt
svartpeppar
Blanda nötfärs med ägg, havssalt och peppar. Hacka löken i små små bitar och blanda ner i färsen. Rulla till små köttbullar och stek i smakfri kokosolja.

Foto: Markus Holm

Dijonsenapsill
Du behöver:
1 burk (ca 200 g naturell sill)
2 msk dijonsenap
1 msk honung
Blanda ihop dijonsenap med honung. Häll sillen i en burk och häll över senapsblandningen. Toppa med rödlök om du vill. Rör om. Förvara i kylen.

Bild: vin o gastronomi

Ägghalvor med löjrom
Du behöver:
1 ägg per person
1 liten burk löjrom
1 rödlök
Koka ägg och låt de svalna. Dela äggen i halvor och klicka på löjrom och finhackad rödlök. Dekorera eventuellt med dill.

GLAD PÅSK!!!

Kram Annika

Leave a Reply