Pepparkaksmums och saffansmums!

By december 1, 2017Recept, Dessert

Pepparkaksmums eller saffransmums – vad väljer du? Båda är utan vitt socker, gluten och mjölk och smaken är heeeelt ljuvlig!

Grundreceptet på kakan är samma för båda, men till pepparkaksmumsen tillsätter du 1 msk pepparkakskrydda i smeten och i saffransmumsen 1 pkt saffran!

Recept kakbotten (ca 15 beroende på storlek du föredrar)

5 ägg

1 dl kokossocker

2 dl krämig kokosmjölk eller kokosgrädde

0,75 dl smält neutral kokosolja från Cocosa

1 tsk vaniljarom

2,5 dl mandelmjöl

0,5 dl kokosmjöl

0,75 msk fiberhusk

3 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen och kokossocker poröst. Blanda i kokosmjölken och kokosoljan och rör om. Rör ner vaniljessensen. Blanda i alla torra ingredienser och rör om igen. Blanda ner önskad krydda! Häll smeten i en kvadratisk ugnsform eller bred ut på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ca 15 min. Låt svalna.

Topping ovanpå pepparkaksmums:

15 urkärnade dadlar

1,5 dl kokosmjölk

2 tsk pepparkakskrydda

Mixa allt tillsammans i en matberedare och bred ut över kakan när den svalnat. Strö kokosflingor över och skär bitar i önskad storlek. Förvara i kyl eller frys.

Topping ovanpå saffransmums:

15 mjuka torkade aprikoser

1 tsk vaniljarom

1,5 dl kokosmjölk

1 pkt saffran

Mixa allt tillsammans i en matberedare och bred ut över kakan när den svalnat. Strö kokosflingor över och skär bitar i önskad storlek. Förvara i kyl eller frys.

Ät och njut!

Kram Annika

Leave a Reply