Recept på påskmat!

Kära läsare!
Nedan följer några härliga påskmatsrecept!

Ägghalvor med löjrom 

 
 Bild: vinochgastronomi.se

Du behöver:
1 ägg per person

1 liten burk löjrom

1 rödlök

Koka ägg och låt de svalna. Dela i halvor och klicka på löjrom och finhackad rödlök. Dekorera eventuellt med dill

Kallrökt lax med dill 

 
Bild: alltommat.se

Du behöver:

Valfri mängd kallrökt lax

Skär laxen i tunna skivor och dekorera med dill!

Hemmagjorda köttbullar 

 
Du behöver:

500 g nötfärs

1 ägg

1 gul lök

havssalt

svartpeppar

Blanda nötfärs med ägg, havssalt och peppar. Hacka löken i små små bitar och blanda ner i färsen. Rulla till små köttbullar och stek i smakfri kokosolja.

Ugnsbakad omelett 

 
Du behöver:

6 ägg

1 dl osötad mandelmjölk

1 pkt bacon

1 dl cocktailtomater

1 dl Machésallad valfritt

1/2 lök

Havssalt

Svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken. Klipp och stek baconet något med löken. Vispa ägg och mandelmjölk och blanda i bacon och lök. Skiva tomater och sallad och blanda ner. Salta och peppra. Klä en rund form med bakplåtspapper och häll i blandningen. Ställ in i ugnen ca 20 min. Mums!

Janssons frestelse med sötpotatis 

 
Du behöver:

5 sötpotatisar

1 gul lök

1 burk ansjovis (valfritt)

500 ml kokosmjölk

Havssalt

Vitlökspulver

Peppar

2 dl Mandelmjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva sötpotatisen och hacka löken.
Varva sötpotatis, lök och ev ansjovis i en ugnsform. Blanda ihop kokosmjölk med havssalt, vitlökspulver och peppar. Häll över potatisen. Blanda mandelmjöl med havssalt och peppar och strö över. Grädda i ugnen ca 25-30 min.
Gott!

GLAD PÅSK!!!

Annika

Leave a Reply