Hej!
I fredags inför let’s dance lagade jag denna goda tacopaj. Den gick hem hos hela familjen!
Du behöver (en pajform):
Botten:
4 dl mandelmjöl
0,5 tsk havssalt
1 msk fiberhusk
0,75 dl smält smakfri kokosolja
1 ägg
Fyllning:
500 gram nötfärs
1 burk krossade tomater
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
Tacokrydda:
1 tsk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
2 tsk spiskummin
1 tsk havssalt
1 kr cayennepeppar
1 krm chilipulver
Äggstanning:
2 ägg
1 dl osötad mandelmjölk
havssalt
svartpeppar
Om du vill använda annat än äggstanning så är det jättegott att blanda 1 dl crème fraîche, 1 dl majonäs, 1 dl riven ost och 1 ägg och hälla över pajen istället!
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare. Täck ugnsformen med bakplåtspapper eller smörj den med smakfri kokoslya. Tryck ut pajdegen. Grädda i ca 10 min.
Hacka rödlöken. Bryn nötfärsen tillsammans med löken. Häll i de krossade tomaterna och tacokryddan och pressa i vitlöksklyftorna. Salta och peppra. Lägg färsen i pajskalet.
Blanda alla ingredienser till äggstanningen och häll över pajen.
Grädda pajen i ca 25 min. Servera med en fräsch sallad!
Kram Annika
Ser god ut och någonting vi alla kan äta med alla allergier och annat.. Helt perfekt, får nog testa denna…