Receptvecka onsdag – Laxnuggets med polkabetor!

Foto: Lee Kearney
Matstylist: Louise Ljung

 

LAXNUGGETS MED POLKABETOR 4 portioner

INGREDIENSER:

4 laxfiléer
1 ägg
3 dl sesamfrön
havssalt
svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

Skär laxfiléer i små fyrkantiga bitar. Knäck ett ägg i en skål och rör om. Blanda sesamfrön med havssalt och svartpeppar i en annan skål. Doppa laxbitarna i ägget och rulla dem sedan i sesamfrön. Stek på medelhög värme i neutral kokosolja i några minuter.

POLKABETOR I UGN

6 polkabetor
0,5 dl smält neutral kokosolja
havssalt

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva polkabetor. Lägg i en ugnsform. Ringla över kokosolja och salta. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.

Söker du fler liknande recept?

Join the discussion 2 Comments

  • therese Ålstig skriver:

    Att äta rätt är så viktigt för att må bra så man kan ju undra varför det är så svårt att hålla sig det. Kanske för att man tycker det ser svårt ut eller tror det ska vara krångligt. Men det handlar nog bara om att börja. =) Inspirerande blogg du har

  • Anna skriver:

    Hej Annika!

    Är det möjligt att även få veta mängden polkabetor i vikt?
    Jag provade detta för första gången igår men 6st polkabetor vägde totalt knappt 100g för mig, och det tyckte jag kändes liiiiite väl snålt att dela på 4 personer 😉

    Tack för inspirerande recept!

Leave a Reply