Receptvecka tisdag – Torsk och räksoppa!

Foto: Lee Kearney
Matstylist: Louise Ljung

 

TORSK- & RÄKSOPPA 4 portioner

INGREDIENSER:

300 g torskfilé
300 g skalade räkor
500 ml kokosmjölk
1 dl mandelmjölk
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 dl soltorkade tomater
0,5 dl tomatpuré havssalt
svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

Skiva torsk i små fyrkantiga bitar. Hacka lök och vitlöksklyftor och fräs i en kastrull i smakfri kokosolja i ca 5 minuter. Mixa soltorkade tomater, kokosmjölk, mandelmjölk och tomatpuré i en matberedare. Blanda allt i en kastrull. Salta och peppra och koka ca 5 minuter. Vänd ner torsk ca 1 minut innan servering och toppa soppan med räkor.

Söker du fler liknande recept?

Join the discussion One Comment

  • Mie skriver:

    Det här lät riktigt, riktigt gott. Ska absolut göra det till middag på fredag.
    Nu ska jag leta vidare efter ett gott bröd till.
    🙂

Leave a Reply