Så blev jag av med mina magproblem!

By januari 30, 2017Hälsa, Kost, Mitt liv

I oktober 2012 bestämde jag och min man oss för att ändra våra kostvanor. Bara en månad senare kunde jag se fantastiska resultat både hälsomässigt och kroppsmässigt, men redan efter en vecka började det hända saker med min kropp.

Jag har så länge jag kan minnas lidit av en orolig mage. Jag har alltid känt av min mage på ett eller annat sätt och tidigare var jag en av de första att skriva under på att jag led av en så kallad ballongmage efter att jag hade ätit. Det spelade egentligen ingen roll vad jag hade ätit, min mage svullnade alltid upp efter måltid. Vissa måltider var såklart värre än andra och hade jag t.ex. ätit en stor tallrik pasta tillsammans med en gräddsås så var det kört så att säga! Men jag vande mig att leva med det.

När jag började med att utesluta gluten, mjölk och vitt socker (paleokost) så hände något jag aldrig trodde skulle kunna hända – min mage blev totalt lugn! Från att ha gått med en mage som jag mer eller mindre alltid haft problem med till att inte ens känna av den, vilken befrielse det var för mig! Detta var också en av anledningarna till att jag ville testa detta från första början. Jag hade hört om så många som hade blivit så bra i magen av denna kost, men inte trodde jag att det kunde bli så HÄR bra!

Självklart äter jag annan mat då och då också, för bara för att något inte är gluten eller mjölkfritt så behöver det inte betyda att det är dålig mat! Men jag känner alltid av min mage direkt och då påminns jag om hur jag hade det tidigare och dit vill jag inte tillbaks!

Förutom den härliga känslan av en lugn och nöjd mage upplevde jag många andra positiva effekter också:

· Jag kände mig piggare

· Jag kände mig gladare

· Jag fick massor av ny energi

· Jag kände mig riktigt klar i huvudet

· Jag kände mig mättare längre och aldrig vrålhungrig

· Jag började sova bättre på nätterna (väldigt uppskattat som småbarnsförälderJ)

· Jag upplevde mindre PMS vid menstruation

· Mitt sötsug försvann

· Som bonus minskade jag 4 cm i midjan på en månad

Jag hade aldrig tidigare mått så här bra i mitt liv! Alla de livsmedel jag trodde att jag skulle sakna kändes inte det minsta viktiga när jag kunde må så här bra. Varför började jag inte med detta tidigare???

80/20 tycker jag är en bra princip. Det skulle innebära 5 1/2 dag i veckan, eller 292 dagar per år om du hellre vill se det så!

Vill du lära dig mer om denna kost samt få tips och inspiration? Kolla in min KOSTGUIDE här!

Kram Annika

Join the discussion One Comment

 • Markus Johansson skriver:

  Paleo är det jag rekommenderar till många av mina patienter och det är så bra att du skriver om den effekt du har fått och det är så himla rätt.

  Jag har jobbat med alternativ behandling i över 6 år och huvuddelen av de som kommer till mig är de med mage/tarm problem. Diagnoser som IBS, Chrohns och Ulcerös är dom jag möter. De med IBS är de som givetvis är lättast att skapa en förändring hos på kortast tid. Här har vården redan tagit laktos o gluten prov som inte visar ngt. Viktigt att veta är att en överkänslighet inte går att mäta upp utan man kan bara mäta rena allergier.
  På min klinik och hos andra som jobbar med samma som jag är specialiserade på överkänslighet och allergier och ni kan finna er närmaste terapeut på http://www.allergikliniken.se.

  Vad som oftast är problem är mjölkprotein, vetestärkelse/gluten, soja och ägg och alla dessa kan stressa ännu mera i kombination med socker.
  Jäst i brödet är även det vanligt att det ställer till det. Inte konstigt att den candida svamp alla har naturligt i sina tarmar blir en överväxt på då den älskar mjöl, jäst, socker, svamp och alkohol. Det i kombination med stress blir ohållbart för tarmarnas välmående.

  Vad som är det bästa med att få verktygen vad man är överkänslig mot är att man även kan behandla bort den reaktion ämnena skapar så man i framtiden kan äta det som en gång stört mage/tarm utan att man nu inte får några problem.

  Omdömen o berättelser finner ni på https://www.facebook.com/allergibehandling

  Så mitt tips till alla med mage/tarm problem. Prova med Paleo och märk skillnaden.

Leave a Reply