Så mycket kunniga människor på en och samma plats!

By oktober 15, 2010Uncategorized

Nu är det bara 1 dag kvar tills jag får se min lilla älskling där hemma…jag längtar sååååååå mycket!

Men vi har haft en mycket bra vecka här nere i Portugal och jag är så imponerad av att så mycket kunniga människor inom olika områden samlats på samma plats!

Idag fick jag bl.a. svar från kostexperten Kristina Andersson på en fråga som ni läsare ställt angående GI och glutenallergi. Jag använder ju nästan alltid dinkelmjöl när jag bakar för att det har lågt GI. Dock innehåller det gluten. Nu fick jag lära mig att man istället kan använda bovetemjöl i recepten om man är glutenallergiker! Toppen!
Jag har bakat på bovetemjöl men aldrig riktigt tänkt på att det är glutenfritt.

Så ut i köket och baka nu ni som vill ha det glutenfritt:-)

Igår kväll höll allas vår Michael Södermalm en inspirerande föreläsning om att tänka rätt för att leva ett lyckligare liv. Innan föreläsningen tog vi en svängom!

Idag satt Malin och jag och tog en kaffe med ägarna av företaget ”Management by movement”, två mycket kunniga och duktiga män från Göteborg.
De förespråkar och utvecklar ledarskap med hjälp av bl.a. fysisk aktivitet. Ett helt fantastiskt koncept enligt mig!

Här följer lite mer bilder ifrån igår kväll:

Malin, jag och zumba-tvillingarna!

Topphälsas chefredaktör Frida Boisen alltid lika glad:-)

I morgon bär det av hemåt!

Vi hörs snart!

Kram Annika

Join the discussion 4 Comments

 • Linda skriver:

  Tack för en underbar blogg som läses dagligen =) Tänkte bara kolla om du vet nåt om candida, om det funkar att köra GI-kost om man har candida? Jag har problem med min mage, har egentligen haft det så länge jag kan minnas, men nu är det värre än någonsin… ser gravid ut i femte månaden (känns inte så kul när man fick sista barnet för 2,5 år sen… Jag tränar och är allmänt aktiv och borde verkligen inte se gravid ut längre)
  Tacksam för alla tips!!
  Kram Linda.

  • Annika Sjöö skriver:

   Hej Ida!
   Jag föreslår att du vänder dig till någon läkare eller näringsfysiolog med den frågan, Har du prövat att köra glutenfri kost? Pratade med kostexperten Krisina Andersson nere i portugal och hon sa att de flesta blir mycket bättre i magen av att äta glutenfri kost!
   Kram Annika

 • Linda skriver:

  Tack för en underbar blogg som läses dagligen =) Tänkte bara kolla om du vet nåt om candida, om det funkar att köra GI-kost om man har candida? Jag har problem med min mage, har egentligen haft det så länge jag kan minnas, men nu är det värre än någonsin… ser gravid ut i femte månaden (känns inte så kul när man fick sista barnet för 2,5 år sen… Jag tränar och är allmänt aktiv och borde verkligen inte se gravid ut längre)
  Tacksam för alla tips!!
  Kram Linda.

  • Annika Sjöö skriver:

   Hej Ida!
   Jag föreslår att du vänder dig till någon läkare eller näringsfysiolog med den frågan, Har du prövat att köra glutenfri kost? Pratade med kostexperten Krisina Andersson nere i portugal och hon sa att de flesta blir mycket bättre i magen av att äta glutenfri kost!
   Kram Annika

 • Johanna skriver:

  Hoppas också att du kan lägga ut recept med bovetemjöl!
  Själv har jag Glutenintolerans/Celiaki, som egentligen heter.
  Har den senaste tiden bakat mer med bovetemjöl…

 • Johanna skriver:

  Hoppas också att du kan lägga ut recept med bovetemjöl!
  Själv har jag Glutenintolerans/Celiaki, som egentligen heter.
  Har den senaste tiden bakat mer med bovetemjöl…

Leave a Reply