Saftiga lussekatter utan gluten och vitt socker!

By november 29, 2017Recept, Dessert

Jag älskar lussekatter! Jag älskar saffran!

Och jag älskar att baka!

Dessa lussekatter är utan gluten, vitt socker och mjölk och de smakar toppen!

Du behöver: (10 st)

5 ägg

4 msk honung

1 dl mandelmjölk

2 dl mandelmjöl

0,5 dl kokosmjöl

50 gram neutral kokosolja ( smakfri, finns från cocosa)

0,5 g saffran (1 pkt)

2 tsk bakpulver

3 msk fiberhusk (Behövs för att de ska hålla ihop)

1 ägg till pensling

Russin till dekoration

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg riktigt poröst. Rör ner honung. Smält kokosolja och blanda ner. Häll i mandelmjölken. Rör ner alla torra ingredienser och blanda väl. Låt stå i 5 min.

Fukta händerna med lite vatten och rulla till avlånga ”korvar” och forma till lussekatter. Pensla med ett ägg och lägg på russin.

Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min. ( jag hade inne dem 17 min).

Grymt goda och saftiga! Dessa blir mer kompakta än vanliga lussekatter.

Kram Annika

Leave a Reply