Semla utan gluten och vitt socker!

By februari 14, 2018Recept, Dessert

Hej!
Testade du min mini-semmelwrap? Då kanske du även gillar denna semla fri från gluten, mjölk och vitt socker?
Dessa semlor är sjukt goda och min man tycker till och med de är godare än vanliga semlor!
Grundreceptet till bullarna är från Åse, men modifierat av mig!

Semlebullarna:

3 ägg
3 msk honung
1 dl garant krämiga kokosmjölk (bästa från Willys) eller kokosgrädde tjock!
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
3 tsk kardemumma

Mandelmassa:

1 dl garant krämiga kokosmjölk
100 g mandlar utan skal
2 msk honung

Fyllning:

Ca 1 dl garant krämiga kokosmjölk (kall)
1 tsk vaniljarom flytande

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa ägg poröst. Tillsätt honung och rör försiktigt ner kokosmjölken.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll ner äggblandningen och rör om. Låt stå i ca 5 min. Forma ca 6 semlebullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. ( Ha lite kallt vatten på händerna när du formar dem). Dessa bullar blir mer kompakta än vanliga semlebullar.
Grädda i ca 18 min.

Blanda alla ingredienserna i fyllningen och mixa i matberedaren. Ställ in i kylen.

Blanda kokosmjölken och vaniljaromen.

Fyll din semla med dessa goda ingredienser. Ät och njut! Det gjorde jag.

Kramar Annika

Join the discussion One Comment

  • Jeanette skriver:

    Jag vill så gärna äta en mer paleoliknande kost, men har förätit mig på kokosmjölk. Är så less på att allt smakar kokos, finns det nåt annat substitut som man kan ha istället för tex grädde?

Leave a Reply