Sista-dagen-på-utbildningen-muffins!

By mars 26, 2015Recept, Dessert

 

Heej!

Håller på att förbereda muffins att ta med till sista dagen på utbildningen imorgon!

Det får bli mina kladdiga choklad och hasselnötsmuffins ur Annikas Paleokök:

 •  10 urkärnade dadlar
 • 2 dl hasselnötsmjöl
 • 1 dl kokoschips
 • 0,5 dl smält smakfri kokosolja
 • 4 msk kakao
 • 0,5 msk honung
 • 2 tsk vaniljpulver
 • 3 ägg
 • 1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader, gärna varmluft. Mixa dadlar, hasselnötsmjöl och kokoschips i en matberedare. Häll i den smälta kokosoljan, kakao, vaniljpulver och honung. Mixa igen. Knäck i äggen och mixa. Häll i bakpulvret och mixa snabbt till en jämn smet. Klicka ut i små muffinsformar. Grädda i ca 7 min. Låt stå i kylskåp ca 30 min före servering. 

Riktigt kladdiga och goda! 

Kram Annika 

Join the discussion One Comment

 • Jenny skriver:

  Min mixer har gett upp och jag behöver en ny. Många paleo och rawfood recept innehåller ingredienser där jag upplever att det krävs en stark ”motor” t ex när man använder dadlar. Har du något bra tips på en bra och prisvärd mixer?

 • Jenny skriver:

  Min mixer har gett upp och jag behöver en ny. Många paleo och rawfood recept innehåller ingredienser där jag upplever att det krävs en stark ”motor” t ex när man använder dadlar. Har du något bra tips på en bra och prisvärd mixer?

Leave a Reply