Söndags middag!

By mars 27, 2011Recept

Hej!
Har precis lagat god söndagsmiddag- ugnsbakad kyckling med chèvreost och morotsbiffar!
Morotsbiffar är ett utmärkt alternativ till pasta och potatis och superlätt att göra. Kolla under kategorin ”recept” till höger nere på sidan så hittar du dem:-)

Kramar Annika

Join the discussion 7 Comments

  • Linnea skriver:

    Hej!
    Har hört att man ska vara försiktig med morot just för att det ju är en grönsak som växer under jord. Stämmer inte det?

    Kram Linnea

    • Annika Sjöö skriver:

      linnea!
      Hur menar du med försiktig?
      Tänker du kolhydratsmässigt? Isf är det helt ok med råa rivna morötter, men kokta ska man helst undvika för då stiger GI.
      Kram Annika

  • Linnea skriver:

    Hej!
    Har hört att man ska vara försiktig med morot just för att det ju är en grönsak som växer under jord. Stämmer inte det?

    Kram Linnea

    • Annika Sjöö skriver:

      linnea!
      Hur menar du med försiktig?
      Tänker du kolhydratsmässigt? Isf är det helt ok med råa rivna morötter, men kokta ska man helst undvika för då stiger GI.
      Kram Annika

  • Emma skriver:

    Hej Annika !

    Jag kikade under recept men hittar inte receptet på morotbiff och ungsbakad kyckling.. men jag kanske tittar fel 🙂 kram Emma

  • Emma skriver:

    Hej Annika !

    Jag kikade under recept men hittar inte receptet på morotbiff och ungsbakad kyckling.. men jag kanske tittar fel 🙂 kram Emma

  • Emma skriver:

    Tack Annika 🙂
    Är så kul att tesa lite av dina recept man kan välja och vraka… 🙂 Jag kör ingen diet alls men åndå kul att testa lite LCHF och GI ibland (men jag tänker på kolhydrater och på vad jag äter)
    Tränar ju 3-4 gånger i veckan då behöver man kolhydrater. Men det gäller att äta dom rätta som du säger 🙂 Tack åter igen för tips och råd. Kram Emma

  • Emma skriver:

    Tack Annika 🙂
    Är så kul att tesa lite av dina recept man kan välja och vraka… 🙂 Jag kör ingen diet alls men åndå kul att testa lite LCHF och GI ibland (men jag tänker på kolhydrater och på vad jag äter)
    Tränar ju 3-4 gånger i veckan då behöver man kolhydrater. Men det gäller att äta dom rätta som du säger 🙂 Tack åter igen för tips och råd. Kram Emma

  • Helene skriver:

    Jag gillar morotsbiffar men vet inte om du kan säga att det är bättre än potatis? båda innehåller ca 35 g kolhydrater per 100 g. Ganska lika i värden. Däremot bättre än pasta men det är ju det mesta! allt ovan jord är ju bättre än under jord……….

    Gott är det i alla fall.

    • Annika Sjöö skriver:

      Helene!
      Det kan jag faktiskt säga eftersom det handlar långsamma och snabba kolhydrater…
      Hur de påverkar blodsockret alltså.
      Råa morötter har Gi 22, vilket är mkt lågt, medan kokt potatis har Gi 69. Om man låter den svlan av inna man äter den sjunker Gi en del.
      Kokta morötter har högre GI, därför är rårivna till biffar det allra bästa!
      Kram Annika

  • Helene skriver:

    Jag gillar morotsbiffar men vet inte om du kan säga att det är bättre än potatis? båda innehåller ca 35 g kolhydrater per 100 g. Ganska lika i värden. Däremot bättre än pasta men det är ju det mesta! allt ovan jord är ju bättre än under jord……….

    Gott är det i alla fall.

    • Annika Sjöö skriver:

      Helene!
      Det kan jag faktiskt säga eftersom det handlar långsamma och snabba kolhydrater…
      Hur de påverkar blodsockret alltså.
      Råa morötter har Gi 22, vilket är mkt lågt, medan kokt potatis har Gi 69. Om man låter den svlan av inna man äter den sjunker Gi en del.
      Kokta morötter har högre GI, därför är rårivna till biffar det allra bästa!
      Kram Annika

Leave a Reply