Vad betyder belöning för dig?

Foto: Markus Holm

Vad lägger du för innebörd i ordet ”belöning”?

Är du en person som gärna belönar dig med något i matväg när du uppnått ett mål, till exempel godis? Tro mig, du är inte ensam! Vi är många som förknippar belöning med just exempelvis godis. 

Jag tycker att det är ett intressant uttryck det där med att belöna sig, för visst borde belöning innebära något som vi mår bra av efteråt, eller hur?

Är det så att den där godispåsen verkligen får dig att må bra efter att ha ätit den, ja då tycker jag att du ska äta den utan dåligt samvete! Men om godispåsen istället bara innebär en tillfällig tillfredställelse och får dig att må dåligt efteråt, så tycker jag att du istället ska försöka hitta andra sätt att belöna dig på, som du verkligen mår bra av!

Vad får dig att må bra? Vad skulle kunna vara en alternativ belöning till godis som du också skulle bli tillfredsställd av? Skulle det kunna vara en ansiktsbehandling eller massage då du verkligen får njuta och slappna av till fullo? Eller varför inte lite nya träningskläder som piggar upp dig när du nått ditt mål? 

Du vet själv vad du mår bra av…på riktigt! Det är du värd!

Kram

Leave a Reply