Vilka löparskor ska jag välja?

By mars 27, 2012Uncategorized

Hej kära läsare!

Jag behöver er hjälp!

Min löparhistoria är lite brokig p.g.a ett knäproblem vi inte riktigt lyckats reda ut. Ibland är det bättre, ibland sämre, men en sak som vi kan konstatera är att efter att jag sedan graviditeten börjat träna mer styrka så har det blivit mycket bättre! Jag kan nu springa längre sträckor utan att få ont, jippie!

Jag tillhör dem som verkligen tycker att det är skönt att springa. Senast vi var på Wellness hälsoresa till Portugal sprang jag 1 mil uppe i bergen och det var underbart!

Nu kommer vi till det här med löparskor…vilka ska jag välja?! Har du något tips till någon som ibland får ont i knäna? Att de är snygga är ju ingen nackdel heller:-)

Så, kan du hjälpa mig?

Kram Annika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Join the discussion 26 Comments

 • Tove skriver:

  Hej Annika

  Löpskorna är ju galet viktiga! Jag köper alltid mina på fotriktigt i Borås, de är grymma på att fixa rätt sko till rätt person!

  Lycka till!

  // Tove

 • Tove skriver:

  Hej Annika

  Löpskorna är ju galet viktiga! Jag köper alltid mina på fotriktigt i Borås, de är grymma på att fixa rätt sko till rätt person!

  Lycka till!

  // Tove

 • Charlotta skriver:

  Hej!

  Jag har själv som du problem med knäna men ett par löparskor som jag tycker fungerar jättebra är Asics gel Kayano. De är visserligen dyra men jämfört med att ha ont så är det inget svårt val. Men givetvis ska du prova och ta hjälp av kunnig personal för att det är ju också mycket viktigt att skon passar just din fot (smal, bred osv.).
  Lycka till!

  //Charlotta

 • Charlotta skriver:

  Hej!

  Jag har själv som du problem med knäna men ett par löparskor som jag tycker fungerar jättebra är Asics gel Kayano. De är visserligen dyra men jämfört med att ha ont så är det inget svårt val. Men givetvis ska du prova och ta hjälp av kunnig personal för att det är ju också mycket viktigt att skon passar just din fot (smal, bred osv.).
  Lycka till!

  //Charlotta

 • Jen_hart skriver:

  Beror ju helt på vilka typ av fötter du har!
  Jag tycker t.ex. att NIKE har ursnygga skor men de
  passar inte mina fossingar så kan inte köpa dom! 🙁
  Asics skor springer jag alltid bäst i

 • Jen_hart skriver:

  Beror ju helt på vilka typ av fötter du har!
  Jag tycker t.ex. att NIKE har ursnygga skor men de
  passar inte mina fossingar så kan inte köpa dom! 🙁
  Asics skor springer jag alltid bäst i

 • Pernilla Aqvist skriver:

  Jag har oxå problem med ett knä, lagat ledband, trasigt korsband och tagit bort en menisk. Efter sista operationen fick jag hjälp med rehabövningar för att stärka muskler runt knät och nu kan jag äntligen springa igen 🙂 Någon maratonlöpare blir jag aldrig men det har jag inte som mål heller. Jag har köpt mina Adidas på Stadium, har tidigare haft Nike, men be om hjälp oavsett butik, och det är viktigt med styrka för att knäet ska hålla.
  Tack för en underbar blogg!

 • Pernilla Aqvist skriver:

  Jag har oxå problem med ett knä, lagat ledband, trasigt korsband och tagit bort en menisk. Efter sista operationen fick jag hjälp med rehabövningar för att stärka muskler runt knät och nu kan jag äntligen springa igen 🙂 Någon maratonlöpare blir jag aldrig men det har jag inte som mål heller. Jag har köpt mina Adidas på Stadium, har tidigare haft Nike, men be om hjälp oavsett butik, och det är viktigt med styrka för att knäet ska hålla.
  Tack för en underbar blogg!

 • Filippa031 skriver:

  Har Nike lunar fly älskar dessa!! Tror hela nikes lunar serie är superbra att löpa i! Lunarfly är jättelätta och snygga. Svarta med neonrosa sula.

 • Filippa031 skriver:

  Har Nike lunar fly älskar dessa!! Tror hela nikes lunar serie är superbra att löpa i! Lunarfly är jättelätta och snygga. Svarta med neonrosa sula.

 • Linnea M skriver:

  Hej!
  Jag har använt Asics de senaste åren och är jättenöjd! Nu när jag köper nya kommer jag dock prova Mizuno, har hört väldigt mycket bra om deras löparskor! Jag är med i mitt universitets löparklubb och i princip utan undantag har alla Mizuno eller Asics 🙂 Så de får bli mina tips!

  Det bästa är väl dock att gå till Löplabbet och springa på banden och se vad de rekommenderar 🙂

 • Linnea M skriver:

  Hej!
  Jag har använt Asics de senaste åren och är jättenöjd! Nu när jag köper nya kommer jag dock prova Mizuno, har hört väldigt mycket bra om deras löparskor! Jag är med i mitt universitets löparklubb och i princip utan undantag har alla Mizuno eller Asics 🙂 Så de får bli mina tips!

  Det bästa är väl dock att gå till Löplabbet och springa på banden och se vad de rekommenderar 🙂

 • Sandra skriver:

  Jag brukar köpa mina skor på löplabbet. Jätte duktig personal som hjälper till och gör lite tester innan man får några modeller att prova. Har alltid fått bra skor och bra råd där.
  http://www.loplabbet.se/

 • Sandra skriver:

  Jag brukar köpa mina skor på löplabbet. Jätte duktig personal som hjälper till och gör lite tester innan man får några modeller att prova. Har alltid fått bra skor och bra råd där.
  http://www.loplabbet.se/

 • Frida skriver:

  Hej Annika!
  Jag undrar om du kan hjälpa mig!! Jag har panik, jag såg för någon dag sen att min rumpa är FULL av celluliter eller vad heter, och jag är bara 21! Det lyyyyser vita linjer 🙁
  Jag har hört att celluliter aldrig går att få bort så nu är jag jätteledsen! Måste veta vad det beror på!
  Kan det vara för att jag gått upp och ner 2 kg i 4 år, att jag efter några månaders uppehåll har börjat träna hårt 4 ggr i veckan? Att jag åkt skidor? Måste ha svar!
  Är det att jag tränat för hårt så känns det som att jag tränar inför beach-12, men ju mer jag tränar ju fulare blir jag 🙁
  Om du hjälper mig, fortsätter jag läsa din blogg 😉

  • Annika Sjöö skriver:

   Vilket ultimatum! Vet du vad? Det är träning, träning och åter träning som hjälper mot celluiter! Tro mig, jag hade mer förr!
   Tror inte på mirakelkrämer tyvärr…
   Har du testat crosstraining som gruppass på gymet? Superbra för den som vill bli hårdare i kroppen!

   Kram Annika

 • Frida skriver:

  Hej Annika!
  Jag undrar om du kan hjälpa mig!! Jag har panik, jag såg för någon dag sen att min rumpa är FULL av celluliter eller vad heter, och jag är bara 21! Det lyyyyser vita linjer 🙁
  Jag har hört att celluliter aldrig går att få bort så nu är jag jätteledsen! Måste veta vad det beror på!
  Kan det vara för att jag gått upp och ner 2 kg i 4 år, att jag efter några månaders uppehåll har börjat träna hårt 4 ggr i veckan? Att jag åkt skidor? Måste ha svar!
  Är det att jag tränat för hårt så känns det som att jag tränar inför beach-12, men ju mer jag tränar ju fulare blir jag 🙁
  Om du hjälper mig, fortsätter jag läsa din blogg 😉

  • Annika Sjöö skriver:

   Vilket ultimatum! Vet du vad? Det är träning, träning och åter träning som hjälper mot celluiter! Tro mig, jag hade mer förr!
   Tror inte på mirakelkrämer tyvärr…
   Har du testat crosstraining som gruppass på gymet? Superbra för den som vill bli hårdare i kroppen!

   Kram Annika

 • Lena skriver:

  Mitt favoritmärke är Asics. Jag har precis köpt ett par cerisa som ska springas in till Göteborgsvarvet. Modellen heter Nimbus, tror jag. Även modellen 2160 är bra.
  Lycka till med löpningen!
  Kram Lena

 • Lena skriver:

  Mitt favoritmärke är Asics. Jag har precis köpt ett par cerisa som ska springas in till Göteborgsvarvet. Modellen heter Nimbus, tror jag. Även modellen 2160 är bra.
  Lycka till med löpningen!
  Kram Lena

 • LH skriver:

  Jag är långdistanslöpare sedan 10år tillbaka. Rekommenderar starkt Runners Store framför löplabbet som jag inte söks upplever hållet vad de lovar. Dkomässigt tror jag att ett par Asics GT 2170 skulle passa dig och dina knän bra.

 • LH skriver:

  Jag är långdistanslöpare sedan 10år tillbaka. Rekommenderar starkt Runners Store framför löplabbet som jag inte söks upplever hållet vad de lovar. Dkomässigt tror jag att ett par Asics GT 2170 skulle passa dig och dina knän bra.

 • Anastasia Koskeridou skriver:

  Har haft både Nike och Adidas men nu senast köpte jag ett par Asics. HELT såld! Mina heter Kayano gel 18. Supersköna att springa i och snygga dessutom! 🙂

 • Anastasia Koskeridou skriver:

  Har haft både Nike och Adidas men nu senast köpte jag ett par Asics. HELT såld! Mina heter Kayano gel 18. Supersköna att springa i och snygga dessutom! 🙂

 • emma s skriver:

  Jag tycker absolut du ska välja ett par vibram fivefingers eller ett par barfota skor från Merrell eftersom barfota skor bygger upp musklerna i din fot som sen hjälper din fot att bli stark. Men man ska helst springa på fina stigar och skogsspår med dem eftersom de är väldigt tunna. Man ska också tänka på att springa på framdelen av foten eftersom det skyddar från problem på både höfter, knän och hälsporre som så många löpare får pga av fel löparteknik.

  Kan rekommendera dig att läsa den bästsäljande boken ”Born to run” av sportjournalisten i Amerikanska Runner’s World, Christoffer McDougell.
  http://www.chrismcdougall.com/blog/

  Så himla insprierande och otroligt spännande eftersom man får följa hans galna resa ner till Mexico på jakt efter de barfotalöpande Tarahumara indianerna. Kombinerat med mkt skratt så berättar han även den bisarra sanningen om hur den dämpande löparskon har orsakat tusentals löpare mängder med skador.

  Finns på adlibris för en billig peng, 169 kr!
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9185279129

  Älskar mina vibrams och jag har verkligen blivit starkare i mitt löpsteg sen jag började träna med dem. De är SUPERBRA att köra crossfit med också!!!
  Använder ”Komodo” modellen. Finns på brandos.se : )

  Ha en bra dag och hoppas du hittar ett par : )
  Kram!

 • emma s skriver:

  Jag tycker absolut du ska välja ett par vibram fivefingers eller ett par barfota skor från Merrell eftersom barfota skor bygger upp musklerna i din fot som sen hjälper din fot att bli stark. Men man ska helst springa på fina stigar och skogsspår med dem eftersom de är väldigt tunna. Man ska också tänka på att springa på framdelen av foten eftersom det skyddar från problem på både höfter, knän och hälsporre som så många löpare får pga av fel löparteknik.

  Kan rekommendera dig att läsa den bästsäljande boken ”Born to run” av sportjournalisten i Amerikanska Runner’s World, Christoffer McDougell.
  http://www.chrismcdougall.com/blog/

  Så himla insprierande och otroligt spännande eftersom man får följa hans galna resa ner till Mexico på jakt efter de barfotalöpande Tarahumara indianerna. Kombinerat med mkt skratt så berättar han även den bisarra sanningen om hur den dämpande löparskon har orsakat tusentals löpare mängder med skador.

  Finns på adlibris för en billig peng, 169 kr!
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9185279129

  Älskar mina vibrams och jag har verkligen blivit starkare i mitt löpsteg sen jag började träna med dem. De är SUPERBRA att köra crossfit med också!!!
  Använder ”Komodo” modellen. Finns på brandos.se : )

  Ha en bra dag och hoppas du hittar ett par : )
  Kram!

 • Sara skriver:

  Mina favoriter är Asics. Fick problem med knät efter att jag varvat med ett par Nike, så jag har gått tillbaka till Asics och det funkar jättebra med knät.

 • Sara skriver:

  Mina favoriter är Asics. Fick problem med knät efter att jag varvat med ett par Nike, så jag har gått tillbaka till Asics och det funkar jättebra med knät.

 • Charlotta Linger skriver:

  Hej. Jag har haft väldigt mycket problem med rygg och ljumske. Har köpt skor på löplappet och inte blivigt nöjd. Fick rekomenderat av min sjukgymnast att kontakta en kille på teamsportia i sisjön/kungsbacka, gjorde specilla inlägg där och fick hjälp med skor ( nike pegasus). Älskar mina skor och inläggen är super har inte slitit ut mina skor och de känns jätte bra. Ring teamsportia och sägatt du skall göra inlägg så får du kontakt med honom, kommer dessvärre inte ihåg namnet. Det är även rabatt där om man är sats anställd. Lycka till

 • Charlotta Linger skriver:

  Hej. Jag har haft väldigt mycket problem med rygg och ljumske. Har köpt skor på löplappet och inte blivigt nöjd. Fick rekomenderat av min sjukgymnast att kontakta en kille på teamsportia i sisjön/kungsbacka, gjorde specilla inlägg där och fick hjälp med skor ( nike pegasus). Älskar mina skor och inläggen är super har inte slitit ut mina skor och de känns jätte bra. Ring teamsportia och sägatt du skall göra inlägg så får du kontakt med honom, kommer dessvärre inte ihåg namnet. Det är även rabatt där om man är sats anställd. Lycka till

 • Sofia skriver:

  Jag tycker du ska gå till Löplabbet och be dom hjälpa dig. Kom hem med ett par galet snygga knallrosa skor i helgen. Då hade dom tittar på fötterna i alla möjliga vinklar och filmat när jag sprungit för att se hur jag belastar. Dom har öppnat ett Löplabbet Tjej inne i Akademibokhandeln precis vid Koppamärra. Superduktiga. 🙂

 • Sofia skriver:

  Jag tycker du ska gå till Löplabbet och be dom hjälpa dig. Kom hem med ett par galet snygga knallrosa skor i helgen. Då hade dom tittar på fötterna i alla möjliga vinklar och filmat när jag sprungit för att se hur jag belastar. Dom har öppnat ett Löplabbet Tjej inne i Akademibokhandeln precis vid Koppamärra. Superduktiga. 🙂

 • Madeleine skriver:

  Vilka skor rekommenderar du att köra sh’bam i? Jag älskar att springa i mina asics nimbus!

 • Madeleine skriver:

  Vilka skor rekommenderar du att köra sh’bam i? Jag älskar att springa i mina asics nimbus!

 • Anneli Norman skriver:

  För mig finns bara en modell – Asics Kayano. Dyra, men såååå värd pengarna. Super stötdämpning och de enda skorna mina problemfötter kan springa i.

 • Anneli Norman skriver:

  För mig finns bara en modell – Asics Kayano. Dyra, men såååå värd pengarna. Super stötdämpning och de enda skorna mina problemfötter kan springa i.

 • REbecka skriver:

  Tycker helt klart att du ska gå till Runners store och be dem hjälpa dig att välja ut ett par som passar dina fötter perfekt! Älskar mina skor 🙂

 • REbecka skriver:

  Tycker helt klart att du ska gå till Runners store och be dem hjälpa dig att välja ut ett par som passar dina fötter perfekt! Älskar mina skor 🙂

 • Helen skriver:

  Jag tror mer på att lägga tid o pengar på löpteknik än skor. Det vinner nog i längden. Idag finns ju te x barfotaskor som sägs vara bra. Det finns oxå en uppsjö skor med mer eller mindre dämpningar både här och där. Även dessa sägs ju vara bra för än det ena o än d andra, vilket ju blir lite motsägelsefullt.

 • Helen skriver:

  Jag tror mer på att lägga tid o pengar på löpteknik än skor. Det vinner nog i längden. Idag finns ju te x barfotaskor som sägs vara bra. Det finns oxå en uppsjö skor med mer eller mindre dämpningar både här och där. Även dessa sägs ju vara bra för än det ena o än d andra, vilket ju blir lite motsägelsefullt.

 • Fia skriver:

  Har hittat två favoriter : Adidas Supernova Glide och Nike Lunarglide. Adidasen är lite tightare och superlätt men inte vrålsnygg. Nikes Lunarglide lite rymligare och snyggare men i vissa lägen aningen tunn under framfoten. Kan rekomendera forumet jogg.se där det finns många trådar kring utrustning och butikers välvilja att hjälpa oss löpare. Kan säga att jag varit lite gniden och köpt månnga skor via startfitness.co.uk. Om man vet vad man ska ha för sko så är det en bråkdel av priset gentemot hemma – Så kan man skaffa två par och alternera med! =)

 • Fia skriver:

  Har hittat två favoriter : Adidas Supernova Glide och Nike Lunarglide. Adidasen är lite tightare och superlätt men inte vrålsnygg. Nikes Lunarglide lite rymligare och snyggare men i vissa lägen aningen tunn under framfoten. Kan rekomendera forumet jogg.se där det finns många trådar kring utrustning och butikers välvilja att hjälpa oss löpare. Kan säga att jag varit lite gniden och köpt månnga skor via startfitness.co.uk. Om man vet vad man ska ha för sko så är det en bråkdel av priset gentemot hemma – Så kan man skaffa två par och alternera med! =)

 • Piama skriver:

  jag har också haft problem med mina knän. Men det har blivit bättre när jag tränat upp styrkan i lårmusklerna. Jag använder Asics GT-2170 och Asics Kayano. de är super! men be om hjälp i affären. På Intersport filmar de ditt löpsteg och ser om du tex behöver skor med pronationsstöd.

  Lycka till! /Pia

 • Piama skriver:

  jag har också haft problem med mina knän. Men det har blivit bättre när jag tränat upp styrkan i lårmusklerna. Jag använder Asics GT-2170 och Asics Kayano. de är super! men be om hjälp i affären. På Intersport filmar de ditt löpsteg och ser om du tex behöver skor med pronationsstöd.

  Lycka till! /Pia

Leave a Reply