Jag ska vidareutbilda mig!

By oktober 31, 2014Kost, Mitt liv

Heej!

Jag ska vidareutbilda mig inom kostområdet! Har ju tidigare gått Pauluns kostrådgivarutbildning och känner nu att det är dags att bredda mina kunskaper ytterligare. Jag har anmält mig till MF-gruppens kostrådgivarutbildning!

“Mat väcker åsikter och känslor. Det beror bland annat på att mat utgör en del av vår kultur, livsstil och personlighet. Det vi äter säger en del om vem vi är och vad vi står för. Att ge andra människor råd om vad de bör äta innebär att du kliver in i deras vardag och in i deras djupa värderingar och attityder. Att ge andra människor kostråd kräver därför inte bara ämneskunskaper utan också kunskaper om rådgivningsrollen – hur du möter människor med vitt skilda förutsättningar, hur du anpassar råden och hur du coachar till varaktiga livsstilsförändringar… Vi vänder oss vidare emot den totala industrialiseringen av dagens matutbud som fått många att till stora delar konsumera processad och näringsfattig mat. Istället förordar vi fett- och proteinrik mat. Den bör vara så naturlig samt när- och småskaligt producerad som möjligt. Naturliga kolhydrater främst i form av grönsaker, rotfrukter, potatis och frukt kan konsumeras efter var och ens genetiska förutsättningar, sjukdomsbild och fysisk aktivitetsnivå. Du lär dig brett och djupt om lågkolhydratkost (LCHF) och paleolitisk kost (stenålderskost). Du får goda kunskaper i människans evolution när det gäller mat, rörelse och psykosocial miljö. Svåra saker förklaras på ett pedagogiskt sätt och du lär dig att översätta teoretisk kunskap till praktiska, enkla råd. Du lär dig att anpassa råd till överviktiga, diabetiker, barnfamiljer, motionärer som övriga målgrupper.”

Ser verkligen fram emot detta nästa år!

Kramar Annika

Join the discussion 2 Comments

 • Anna skriver:

  Kul med vidareutbildningen 🙂 Försöker få ihop “livet” med paleo-kosten och behöver inspiration… Hur tänker du? Gör du undantag? Vid vilka tillfällen och hur ser undantagen ut? Vill äta paleo på min egen nivå (vilket måste vara ganska strikt pga. magen) men tycker det är svårt! Kram!

  • Annika Sjöö skriver:

   Jag försöker äta paleo så mycket det går, men visst gör jag undantag ibland. Isf är det ett aktivt val! T.e.x tar jag något glas vin ibland eller när vi virar ngt speciellt.
   Man får hälsoeffekter även av 80% paleokost och 20% annat.
   Kram

 • Anna skriver:

  Kul med vidareutbildningen 🙂 Försöker få ihop “livet” med paleo-kosten och behöver inspiration… Hur tänker du? Gör du undantag? Vid vilka tillfällen och hur ser undantagen ut? Vill äta paleo på min egen nivå (vilket måste vara ganska strikt pga. magen) men tycker det är svårt! Kram!

  • Annika Sjöö skriver:

   Jag försöker äta paleo så mycket det går, men visst gör jag undantag ibland. Isf är det ett aktivt val! T.e.x tar jag något glas vin ibland eller när vi virar ngt speciellt.
   Man får hälsoeffekter även av 80% paleokost och 20% annat.
   Kram

Leave a Reply