Kött och hälsa!

By november 12, 2015Hälsa, Kost

  
Heej!

Oj, oj, oj vilket intressant ämne! 

Lyssnade idag på avsnittet om “Kött och hälsa” i Jonas Coltings podcast Coltings nakna sanning.

Gillar hans liknelse av att se människans utveckling som ett dygn på 24 h och fram till 23.56 har vi levt som jägare och samlare, men ändå baseras den största delen av vår kost idag på de sista 4 minutrarna…

Det största problemet idag är inte det faktum att vi äter kött utan snarare kvaliteten på köttet som vi äter och hur djuren har levt och vad de i sin tur fodrats med.

Vill du höra mer intressanta resonemang? Lyssna!

Kram Annika

Join the discussion 2 Comments

  • Mirja skriver:

    Nu har jag inte lyssnat på podden, ska absolut göra det men att säga att det inte är problem att vi äter kött är ju helt galet. Ja, ur hälsosynpunkt kanske det inte är så stort problem men snälla se världen lite större! Allt handlar inte om individen. Att konsumera kött på det sätt i den enorma mängd vi gör idag, oavsett hur djuren levt och vad de ätit, är inte hållbart på något sätt.

    • Löwenberg skriver:

      människan har varit köttätare i drygt 2 miljoner år och hade vi inte ätit kött hade vi inte haft denna diskussionen…..dvs en av förutsättningarna för hjärnans utveckling. genom att mäta kolisotoper och kväveisotoper(på gamla skelett av homo sapiens) kan vi se att vi slår tex räven i konsumtion av kött. man kan också se vem som ätit vem genom att mäta isotoperna och där ligger vi överst i näringskedjan. ingen slump att vi har receptorer för hemjärn(finns bara i kött) i tarmen….

Leave a Reply