20120522-131706.jpg

Hej!

Inspirerades igen av Lisa och gjorde igår kväll en variant på low carb paj! Smaskens blev det:-)

Kalkonpaj (en pajform)

Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
0,5 tsk salt
1 msk fiberhusk
50 g smör
1 ägg

Fyllning:
4 dl strimlad kalkon
1 rödlök

Äggblandning:
3 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl kesella 10 %
2 dl riven mozzarella
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla pajingredienser och forma till en deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ in i kylen ca 15 min.
Grädda i mitten av ugnen i 10 min. Sänk värmen till 175 grader.
Stek kalkon och rödlök.
Blanda alla äggblandnings ingredienser och rör om.
Fyll pajskalet med kalkon och rödlök. Häll sedan över äggblandningen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min.
Ät tillsammans med en fräsch sallad!

Kram Annina

20120522-131726.jpg

Join the discussion 3 Comments

Leave a Reply