Motivationsvecka lördag – fredag!

Foto: Markus Holm

 

Hej!

För ett tag sedan hade jag en vecka med tema recept som var väldigt uppskattad. Jag tänkte att denna vecka skulle handla om ämnet Motivation. Varje dag i en vecka kommer jag att ge ett nytt motivationstips. Och då framförallt när det gäller kost och träning!

1.Resultat ger motivation

När vi vill genomföra en förändring i livet t.e.x när det gäller kost eller träning så är vi oftast supermotiverade i början. Allting går lekande lätt! Men förr eller senare så hamnar vi i någon svacka eller på en platå då det inte händer något. Just vid dessa tillfällen är det extra lätt att ge upp.

Men motivation är en färskvara och något som vi ständigt behöver jobba på tyvärr. Vi kan dessvärre inte sitta ner och vänta och tro att motivationen helt plötsligt en dag bara ska dyka upp. ”Oj, DÄR kom motivationen!”. Nej, ibland kanske vi till och med måste bita lite i det sura äpplet. Ett litet tag i alla fall. För att ta oss över den där jobbiga platån eller för att ta oss upp ur motivationssvackan. För när resultaten väl börjar komma, det är ju DÅ som motivationen kommer! Eller hur? Vare sig det gäller att vi känner oss piggare, sover bättre, att jeansen sitter bättre eller vad vi nu är ute efter.

Resultat föder motivation helt enkelt! Och allt händer inte alltid över en natt. En liten gnutta tålamod är en förutsättning för att lyckas!

Kram Annika

Leave a Reply