Paleo frulle!

By januari 10, 2013Recept, Frukost

20130110-092822.jpg

God morgon!

Mumsar just nu på en utsökt frukost. Bananer stekta i ghee och lite kokossocker tillsammans med två kokta ägg!

Har du testat ghee? Ghee är klarnat ekologiskt smör som t.ex. är ett utmärkt stekfett då det inte förstörs vid uppvärmning. Jag köpte mitt på Ecostore i Göteborg, men har sett att det går att beställa på nätet också!

Kramar Annika

20130110-092829.jpg

Join the discussion 10 Comments

  • Maria skriver:

    Ghee går också utmärkt att göra själv:

    0,5 kg – 1 kg osaltat och ekologiskt smör

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sjud, nästan koka, 1 kg osaltat smör i en kastrull.
    2. Skumma av när smöret nästan kokar.
    3. Låt småputtra i ca 1 timme. Låt svalna.
    4. Sila det gyllenbruna avkoket genom en silduk. Smöret är klarnat och har en nötaktig doft.

    5. Häll upp i glas- eller plastburk.
    6. Förvara i rumsvärme eller i kylskåp. Hållbar i månader.

    Gott på ångade grönsaker, i gröten, i det varma vattnet, att steka i, på smörgåsen…..

    Ghee är lättsmält för kroppen, är stärkande och hjälper kroppen ta upp näringen. Innehåller omega 3 ( mognar cellen), 6 ( förnyar cellen) och 9 ( kan kroppen tillverka själv)
    Håller tarmen i gång. Leder näringen rätt i kroppen. Når ut till vävnaderna. Ghee skyddar hinnan runt cellen mot angrepp av fria radikaler. Renar och rensar kroppen från ama.

  • Maria skriver:

    Ghee går också utmärkt att göra själv:

    0,5 kg – 1 kg osaltat och ekologiskt smör

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sjud, nästan koka, 1 kg osaltat smör i en kastrull.
    2. Skumma av när smöret nästan kokar.
    3. Låt småputtra i ca 1 timme. Låt svalna.
    4. Sila det gyllenbruna avkoket genom en silduk. Smöret är klarnat och har en nötaktig doft.

    5. Häll upp i glas- eller plastburk.
    6. Förvara i rumsvärme eller i kylskåp. Hållbar i månader.

    Gott på ångade grönsaker, i gröten, i det varma vattnet, att steka i, på smörgåsen…..

    Ghee är lättsmält för kroppen, är stärkande och hjälper kroppen ta upp näringen. Innehåller omega 3 ( mognar cellen), 6 ( förnyar cellen) och 9 ( kan kroppen tillverka själv)
    Håller tarmen i gång. Leder näringen rätt i kroppen. Når ut till vävnaderna. Ghee skyddar hinnan runt cellen mot angrepp av fria radikaler. Renar och rensar kroppen från ama.

  • Hanna skriver:

    Hur funkar det att ha på mackan? Smakar det gott? 🙂

  • Hanna skriver:

    Hur funkar det att ha på mackan? Smakar det gott? 🙂

  • Moa skriver:

    Ghee är en viktig del av det indiska köket också! 🙂 Jag stötte på det lite här och var bland maträtterna när jag var i Indien förra vintern.

  • Moa skriver:

    Ghee är en viktig del av det indiska köket också! 🙂 Jag stötte på det lite här och var bland maträtterna när jag var i Indien förra vintern.

  • Primal Life skriver:

    Åhh stekt banan, måste göra det imorn…..!!! Gud va gott. Gör ghee själv om du hinner! Blir billigare också tror jag hihi.. : ) Ekostore är grym, går alltid dit när jag är i Gbg! Har du vart på FRAM också? Jättemysig ekologisk butik nära slottsskogen!
    Kram, Emma

  • Primal Life skriver:

    Åhh stekt banan, måste göra det imorn…..!!! Gud va gott. Gör ghee själv om du hinner! Blir billigare också tror jag hihi.. : ) Ekostore är grym, går alltid dit när jag är i Gbg! Har du vart på FRAM också? Jättemysig ekologisk butik nära slottsskogen!
    Kram, Emma

  • Sarah skriver:

    Hur ofta tränar du, vad tränar du, hur ser fördelningen ut under en vecka? Jag tänker på de 4 muskelfamiljerna, jag brukar de upp dem och köra 2/träning. Kram, en ny läsare

  • Sarah skriver:

    Hur ofta tränar du, vad tränar du, hur ser fördelningen ut under en vecka? Jag tänker på de 4 muskelfamiljerna, jag brukar de upp dem och köra 2/träning. Kram, en ny läsare

  • Emma Johansson skriver:

    Länkar här ett inlägg om hur man kan göra egen ghee, har inte hunnit testa själv än men det låter ju som att det är ganska smidigt 🙂 http://primalisten.com/2012/08/02/recept-skirat-smor-ghee/

  • Emma Johansson skriver:

    Länkar här ett inlägg om hur man kan göra egen ghee, har inte hunnit testa själv än men det låter ju som att det är ganska smidigt 🙂 http://primalisten.com/2012/08/02/recept-skirat-smor-ghee/

  • Emelie skriver:

    Det är enklare att göra egen ghee än att beställa eller fara på någon specialaffär:) Värm upp ekologiskt smör till det börjar bli brunt och lukta knäck, ta sedan och sila genom ett kaffefilter. Färdigt!

  • Emelie skriver:

    Det är enklare att göra egen ghee än att beställa eller fara på någon specialaffär:) Värm upp ekologiskt smör till det börjar bli brunt och lukta knäck, ta sedan och sila genom ett kaffefilter. Färdigt!

Leave a Reply