Sluta kommentera våra kroppar!

By augusti 30, 2017Inre hälsa

Visst hade jag kanske några kilo mer på kroppen än idag. Men just den där kvällen i just den där klänningen var kvällen då en journalist kom fram till mig och frågade om jag var gravid? Ord som påverkade mig mycket mer än vad jag hade velat! “Men du är ju så stark, sånt berör väl inte dig?” Jo, det gör det! Mer än vad jag skulle ana och mer än vad jag hade önskat.

Precis som den där kvinnan som kom fram till mig på stan något år senare och utbrast “men du ser ju MYCKET smalare ut på tv!”.

Smal eller tjock, tunn eller kraftig, spinkig eller satt. Kan vi inte bara sluta att kommentera andras kroppar?! Eller våra egna för den delen. Det gör ont. Det sårar och det sätter spår.

Med det inte sagt att jag inte tycker att man ska ta hand om sin kropp och sig själv. Ge den näringsrik mat och träna. Men för din skull. Inte för någon annans.

#slutakommenteravårakroppar

Kram Annika

Join the discussion One Comment

 • Lene skriver:

  Som jag skrev på IG så tror många människor att de kan ta sig friheten att uttrycka sig hur som helst till andra personer. Men de skulle aldrig klara av att ta den kritiken själv. Det är små människor som gör så och jag tycker synd om dem.
  Jag är helt övertygad om att du är en stark person i mångt och mycket, men som jag skrev så är alla personer ack så starka sedan rasar det. Och min kropp är min kropp. De som yttrar sig kan börja med att titta sig i spegeln och utvärdera vad de själv har framför sig.
  Ha en fin dag

  Kramar
  Lene

Leave a Reply