Steka i kokosolja!

By augusti 10, 2017Kost

 

Foto: John Hagby

(samarbete med Soma nordic)

Hej!

Nu har jag använt mig av kokosolja till all min matlagning i flera år! Jag har det i bakning, till matlagning och jag tycker det är perfekt att steka i. Eftersom kokosoljan faktiskt är ett mättat fett så är det att föredra att steka i istället för ett omättat fett som exempelvis olivolja. Det mättade fettet tål högre värme mycket bättre och härsknar inte lika lätt som ett omättat fett.

Nu kanske någon tänker att allt jag gör smakar kokos? Inte då! Det finns neutral kokosolja som inte har någon smak alls och som jag alltid använder till stekning. Inte så gott om exempelvis köttet smakar kokos, eller hur?! Jag har sedan 3 år tillbaka använt mig av kokosoljan Cocosa Pure till stekning. När jag bakar och vill att det ska smaka kokos tar jag istället Cocosa extra virgin. Båda är ekologiska och kravmärkta.

Foto: John Hagby

Leave a Reply